Ostali sportovi

Vlašić: "Moskva samo nastavak odličnog niza"

Bruno Blumenschein • petak, 29.06.2007.

Odlična sezona Blanke Vlašić i posljednji uspjeh u ruskog prijestolnici je bio razlog za razgovor s Joškom Vlašićem, koji je za Sportnet.hr rekao kako je "glavna želja cijelu sezonu skakati dobro i biti u vrhu"...

Pobjeda u Dohi, a zatim i drugo mjesto u Oslu, najbolja hrvatska skakačica u vis, Blanka Vlašić, nadopunila je uspjehom u Moskvi, gdje je pobijedila s preskočena dva metra. Blanka nije mogla bolje najaviti zagrebački atletski miting, koji dolazi netom nakon ruskog uspjeha, ali kako i Joško Vlašić kaže "Hanžek je uvijek poseban i Blanka će ići maksimalno."

Kako se Blankin uspjeh u Moskvi uklapa u sezonu, koja je počela vrhunskim rezultatima, a Svjetsko prvenstvo u Osaki tek dolazi?

Vezane vijesti

"Da budem iskren, Moskva nije bila u planovima, ali Blanka se željela takmičiti, jer se osjeća odlično. Put je bio dosta nezgodan, a i vremenske prognoze su nagovješćivale kišu. Međutim, odlučili samo kako treba probati na kiši, ali se pogodilo da su bila 22 stupnja bez padalina.", započeo je Joško Vlašić.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Koja je najveća razlika između prošlogodišnje Blanke i sadašnje, koja ima svoje standardno mjesto u top 3?

"Danas, za razliku od prošle godine, svakim je pokušajem bliža visini od 205 cm, dok je prošle sezone preskočila dva metra i tu stala. Sada je granica 205 i to će se otvoriti, a pogotovo je dobro što se Blanka dobro osjeća.", analizirao je Blankin otac.

Samo po sebi se nameće pitanje o budućim planovima jer Vlašići su uvijek pokazivali visoke ambicije?

"Dugačak put u Moskvu dosta otežava koncepciju, raspored je dosta tijesan, tako da je Blanka već u subotu ujutro kući. Hanžek je pred vratima, prognoze opet govore o kiši, ali vidjet ćemo, promjenjivo je vrijeme, tako da se nadamo dobrom vremenu. Naravno da će Blanka u Zagrebu ići maksimalno, ipak je to poseban miting. Međutim, samo dva dana poslije je Pariz, na kojem bi Blanka mogla nastupiti, ali nema neki rezultat za braniti. Sedam dana poslije Pariza je Rim na kojem Blanka voli skakati, u krajnju ruku, tamo je prije 20 godina srušen svjetski rekord.", kaže Vlašić.

Slika 2 od 3.
Foto: Bernard Jurišić

Dva najveća Blankina problema su bili kiša i sprinterice. Je li bilo pomaka po tim pitanjima?

"Sprinterice su puno bolje, džon, koji je poseban materijal, puno bolje drži podlogu. Međutim, ima još mjesta za poboljšanja na kojima ćemo inzistirati jer su nešto šire u kalupu, pa mora nositi broj manji. Što se tiče kiše, na treningu smo polijevali podlogu, pokušali simulirati uvjete i to već bolje izgleda."

Slika 3 od 4.
Foto: Bernard Jurišić

Koje su želje za budućnost?

"Naša glavna želja je skakati na vrhunskom nivou tijekom cijele sezone, što je jako teško i što polazi za rukama samo malom broju atletičarki, odnosno samo vrhunskima. Sigurno je kako je nadolazeće Svjetsko prvenstvo u Osaki vrlo interesantno, ali ne želimo prekinuti s maksimalnim treninzima da ne bi kasnije došlo do pada forme. Ipak treba izdržati cijelu sezonu.", završio je Joško Vlašić.

Blanka Vlašić je na najboljem putu da bude najbolja svjetska visašica (treća po službenim ljestvicama), a iskustvo Joška Vlašića, kao oca i trenera tu može samo pomoći. Osim što želi pokazati kako cijele sezone može biti u vrhu, veliki motiv je zasigurno i okršaj s Jelenom Slesarenko, koja je pobjedu odnijela u Oslu. Prilike ove sezone neće izostati, sad je samo red na Blanki da pokaže što zna i može, a zasigurno može puno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!