Ostali sportovi

Kiša onemogućila svjetski rekord

Maja Giljanović • srijeda, 04.07.2007.

Jak pljusak natopio je bacalište te spriječio vrhunsku konkurenciju u pokušaju napada na svjetski rekord u bacanju kladiva; pobijedila je svjetska rekorderka Tatjana Lisenko dok je hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić zauzela petu poziciju...

Bjelovarčanka, dvostruka svjetska juniorska prvakinja koja je ove sezone na čak šest natjecanja premašila prijašnji osobni rekord (71.34) te je u sedam navrata prebacila 70 metara, hicem od 70.92 zauzela je peto mjesto. Ni blizu se, nažalost, nije približila osobnom ujedno i hrvatskom rekordu od 75.08 postavljenom u Varšavi (treći put u tekućoj godini da je postavila nacionalni rekord). Uspjela je barem svladati tremu te nakon prvog hica koji je završio u zaštitnoj mreži, prebaciti na Hanžeku nedostižnih 70 metara.

Pobjedu u kvalitetom najnabijenijoj disciplini u kojoj su organizatori 57. izdanja Memorijala Borisa Hanžekovića osigurali ove sezone sedam od deset atletičarki vodećih na ljestvici rezultata je očekivano odnijela 23-godišnja Lisenko. Ruskinja je vlasnica sedam od devet najduljih hitaca u povijesti (svjetski rekord zasad iznosi 78.61), a nakon Ostrave prošlog tjedna Zagreb je osvojila hicem od 76.74 metara čime je postavila novi rekord mitinga. Drugo je mjesto pripalo Kubanki Yipsi Moreno; dvostruka svjetska prvakinja je kladivo hitnula na 73.89 metara dok je na trećem mjestu ostala prošlogodišnja druga, Njemica Betty Heidler. 73.25 bilo je bolje od četvrtoplasirane olipijske pobjednice iz 2000. godine, Kamile Skalimowske (72.91).

Posljednja tri mjesta su, pak, zauzele Dorotea Habazin (64.10), Sanja Gavrilović (61.33) te Mateja Greugurić (54.27).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!