Tenis

Dan za naslove

Ivor Krapac • nedjelja, 08.07.2007.

Osim pete uzastopne titule Rogera Federera u muškoj konkurenciji, nedjelja nam je donijela podjelu još nekoliko wimbledonskih trofeja. Problemi s kišom u ranijem dijelu tjedna napunili su program nizom finala...

Arnaud Clement i Michael Llodra pobrinuli su se za iznenađenje u muškim parovima. Desetopostavljeni Francuzi proslavili su finalnih 6:7(5), 6:3, 6:4, 6:4 protiv prvih nositelja i branitelja naslova, američkih blizanaca Mikea i Boba Bryana.

Clementu je ovo prvi Grand Slam naslov u parovima, dok Llodra pamti pobjede s Australian Opena 2003. i '04. godine. Tada je igrao s Fabriceom Santorom, a 2004. u Melbourneu su im u finalu žrtve bili upravo Mike i Bob Bryan.

Vezane vijesti

U ženskim parovima titula je otišla u ruke Care Black iz Zimbabvea i Južnoafrikanke Liezel Huber. Drugopostavljena afrička kombinacija je u finalu s 3:6, 6:3 i 6:2 bila bolja od četvrtih nositeljica, Slovenke Katarine Srebotnik i Japanke Ai Sugiyame.

Black i Huber već imaju jedan zajednički wimbledonski naslov, iz pretprošle godine, dok su ranije ove sezone došle do kraja na Australian Openu. Black ima i wimbledonsku titulu iz 2004. u kombinaciji s Australkom Rennae Stubbs, kada je Huber bila s "krive" strane mreže - izgubila je finale u paru s Ai Sugiyamom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Domaći su imali razlog za slavlje u mješovitim parovima. Škot Jamie Murray i Srpkinja Jelena Janković riješili su finale sa 6:4, 3:6 i 6:1 protiv petopostavljene švedsko-australske kombinacije Jonas Björkman/Alicia Molik, a Murray je time postao prvi britanski pobjednik Wimbledona u seniorskoj konkurenciji nakon punih 20 godina. Posljednji su na tronu bili Jeremy Bates i Jo Durie, koji su 1987. uzeli mješovite parove.

Trećepostavljeni Amerikanac Donald Young došao je do slavlja u turniru juniora sa 7:5 i 6:1 protiv prvog nositelja, 16-godišnjeg Bjelorusa Vladimira Ignatiča.

Najbolja juniorka je šestopostavljena Poljakinja Urszula Radwanska, mlađa sestra trenutno vodeće poljske tenisačice Agnieszke. Radwanska je u finalu ubilježila 2:6, 6:3 i 6:0 protiv sedme nositeljice, Amerikanke Madison Brengle.

Radwanska je na putu do pobjede nadoknadila set i break zaostatka, a ovom titulom krenula je koracima sestre koja je u ženskoj juniorskoj konkurenciji slavila prije dvije godine. Wimbledon do danas nije imao dvije sestre s naslovom u turniru juniorki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!