Automoto

Hamilton: "Još uvijek učim!"

Maja Giljanović • ponedjeljak, 09.07.2007.

Vodeći u pojedinačnom poretku nakon devet odvoženih utrka SP-a Formule 1, Lewis Hamilton u razgovoru s domaćim medijima priznao je da nije presretan raspletom jučerašnje utrke u Silverstoneu usprkos još jednom plasmanu među prva tri...

22-godišnji je rookie, naime, priznao pogrešan odabir u izvedbi bolida što ga je na koncu koštalo gotovo 40 sekundi zaostatka za pobjednikom Raikkonenom, ali također i prvog osjetnog kašnjenja za momčadskim kolegom Alonsom: "Bojim se da smo, pardon, da sam donio krivu odluku kad sam se odlučio na drugačiji stražnji dio od Fernandovog. Od samog sam početka utrke imao popriličnih poteškoća s održavanjem balansa bolida, nije pomogao ni kiks prilikom nadolijevanja goriva, ali što je tu je. Važno je da sam svjestan grešaka i da ih ubuduće ne ponovim osobito jer sljedećih nekoliko utrka poznajem pa bi bila šteta da sam sebe ponovno izbacim iz konkurencije."

Hamilton je nakon najgore (može li se lošim nazvati deveto uzastopno mjesto na postolju) odvezene utrke od Malezije u ožujku zadržao lijepu bodovnu zalihu (12 ispred dvostrukog svjetskog prvaka te 18 ispred letećeg Finca koji je za bod prestigao Massu), ali je iznenađujuće samokritičan: "Želim li osvojiti prvenstvo, a bez lažne skromnosti očito želim, moram dosegnuti višu razinu. Nema prostora ni najmanjoj pogrešci jer su protivnici vrhunski i spremni uloviti se i za najkraću ponuđenu slamku. S vremenom će se, nadam se, izgubiti te sitne nepravilnosti, a do tada je utrka za prvaka još uvijek širom otvorena."

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Vezane vijesti

Jedan od čelnika McLarena Martin Whitmarsh je, s druge strane, oduševljen reakcijom Britanca jer "odlika je istinskog šampiona neprestano stremiti još boljem. Budimo, međutim, realni; devet utrka i devet podija je nevjerojatan rezultat i Lewis si nema što predbacivati. Dapače, obojica su na stazi odradila izvrstan posao, a na nama je da ih podržimo u tehničkom smislu i osiguramo vrhunske performanse bolida."

Alonso je, inače, poslije utrke izjavio: "Promijenili smo strategiju. Nismo se na prvom zaustavljanju prekrcali gorivom računajući na zadržavanje prednosti sve do drugog ulaka u boks, ali je Ferrari bio nevjerojatno brz. Imao sam samo pet umjesto potrebnih barem osam sekundi razmaka i već sam u tom trenutku znao da gubim vodstvo. Još sam poslije zapeo u prometu pa kad se sve zbroji mislim da u konačnici mogu biti zadovoljan ovom utrkom."

Nakon Magny Coursa drugi put zaredom (treći ukupno) pobjednik Raikkonen je, dakako, još zadovoljniji: "Cijelog me vikenda bolid odlično služio. Napravio sam doduše pogrešan korak u kvalifikacijama, ali me srećom nije skupo koštao. Sve u svemu, možemo s pravom reći da je ova back-to-back pobjeda znak da smo još uvijek u igri. Sezona je duga, a mi se popravljamo iz tjedna u tjedan. Da je bolid sve brži dalo se naslutiti i prije petnaestak dana na testiranjima i sad nam preostaje do Njemačke" (Nürburgring 22.srpnja) "prilagoditi ga uvjetima koji će vladati na stazi. Sitnice bi mogle presuditi i moramo biti spremni na sve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!