Automoto

''Uhvatit ću ga''

Ante Kojundžić • ponedjeljak, 09.07.2007.

Aktualni svjetski prvak Fernando Alonso siguran je da će nadoknaditi trenutni bodovni zaostatak u svjetskom prvenstvu u odnosu na momčadskog kolegu Lewisa Hamiltona. Po prvi put od početka sezone Lewis je odvezao vidno lošiju utrku od Alonsa i to na domaćoj utrci u Silverstoneu…

Alonso je uspio smanjiti razmak za dva boda pa Hamiltonova prednost sad iznosi 12 bodova. Španjolac je uvjeren kako će se razmak i dalje smanjivati: ''Od Kanade sam brži od njega. U Indianapolisu ga nisam uspio preteći, a u Magny Coursu sam imao problem s mjenjačem na kvalifikacijama. U Silverstoneu smo imali normalnu utrku i završio sam s 30 sekundi prednosti u odnosu na njega'', objašnjava McLarenov vozač.

''Da Felipe nije imao problem na početku utrke i on bi završio ispred njega'', rekao je Alonso koji očito smatra da bi upravo u Velikoj Britaniji završila sjajna Hamiltonova serija od osam podija, no Britanac je nastavio s fantastičnim uspjehom pa zasad ima devet osvojenih podija za redom.

''Cilj je svaku utrku završiti ispred Hamiltona i smanjiti zaostatak. Dobro je da vodeći u prvenstvu ima poteškoća na stazi, a posebno na domaćem tlu i to nakon prve startne pozicije'', drži Španjolac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!