Automoto

Hamilton jači od svih nedaća

Maja Giljanović • petak, 20.07.2007.

Vodeći nakon devet GP-a u poretku vozača F1, Lewis Hamilton je najbrže odvoženim prvim od ukupno tri slobodna treninga u Njemačkoj, pokazao da ga Stepneygate, gripa i visoka temperatura koje ga tresu od prošlog vikenda te sve opasniji, osobito Kimi Raikkonen, pratitelji ne brinu previše...

Rookie je, naime, na stazi u Nurburgringu ubilježio najbrže vrijeme odvozivši krug za 1.32.515 ispred Ferrarijevog Finca na 1.32.751 i momčadskog kolege, dvostrukog svjetskog prvaka Alonsa na 1.32.932.

Drugi Ferrarijevac, pak, Felipe Massa jedini je imao poteškoća s mekšim set-upom guma te je upisao tek šesto vrijeme (1.33.605) iza BMW-og dvojca Heidfeld/Kubica.

Hamilton je kratko pojasnio: "Odmorio sam se, a s obzirom da mi je Nurburgring u dragim sjećanjima, Velika nagrada Europe je došla u pravi čas". Ništa čudno jer Englez je lani upravo na stazi u blizini Koelna upisao svoju prvu GP2 pobjedu, a 2005. godine je također slavio u sklopu Euroserije Formule 3.

Samopouzdanjem su ga dodatno ispunile test-vožnje nakon utrke u Silverstoneu na stazi u Spa-Francorschampsu nakon kojih je vezano za skandal oko curenja tvorničkih tajni iz Maranella izjavio: "Ne sumnjam u pozitivan ishod saslušanja. Ne opterećujem se previše jer Rona" (Dennisa, op. p.) "poznajem već devet godina i znam da nije odgovoran za podlosti o kojima je riječ. Imam puno povjerenje u momčad i ja ću se sa svoje stane potruditi odvoziti utrku što bolje ne bi li povratio momentum pred sve opasnijim Kimijem".

Drugi slobodni trening je na programu u 14h dok je sutrašnji zakazan za 11. Kvalifikacije su, dakako, na rasporedu u 14 sati kao i utrka u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!