Automoto

Hamilton će se utrkivati

Ante Kojundžić, Maja Giljanović • nedjelja, 22.07.2007.

Vodeći čovjek svjetskog prvenstva Formule 1 Lewis Hamilton ipak će nastupiti u nedjeljnoj utrci za VN Europe vožene na stazi Nürburgring. Mladi Britanac je na kvalifikacijama imao strašan sudar nakon puknuća gume, no srećom sve je prošlo bez ozljeda…

Liječnici na čelu s Garyjem Hartsteinom na jutrošnjem su temeljitom pregledu potvrdili da je Englez prošao bez ikakvih posljedica i da današnja utrka ni na koji način ne dovodi njegovo zdravlje u opasnost.

Hamiltona su jučer nakon 15 minuta pružanja prve pomoći uz stazu prebacili u medicinski centar iz kojeg su stigle prve ohrabrujuće informacije. Potom je helikopterom prebačen u 40 kilometara udaljenu vojnu bolnicu u Koblenzu gdje je podvrgnut detaljnim rentgenskim i CAT snimanjima. Ishod je također bio pozitivan te se vodeći u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva u pratnji Rona Dennisa obratio javnosti: "Osjećam se izvrsno i pun sam motiva. Jedva čekam utrku i s obzirom da sam prošao praktički bez ijedne masnice, očekujem da će mi liječnici dozvoliti nastup".

U utrku će krenuti s desete startne pozicije i biti će jako zanimljivo gledati kako će se McLarenov vozač snaći. Naime, Hamilton dosad nikad u Formuli 1 nije startao tako nisko u poretku. Glavni konkurenti Alonso i Räikkönen kreću s druge odnosno prve pozicije.

Start Velike nagrade Europe je u 14 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!