Automoto

Yamamoto mijenja Albersa

Maja Giljanović • četvrtak, 26.07.2007.

Zbog neispunjavanja ugovorenih sponzorskih obveza, najurenog Christijana Albersa u momčadi Spykera, potvrđeno je danas, zamijenit će Sakon Yamamoto...

25-godišnji Japanac nakon privremene zamjene, Nijemca Markusa Winkelhocka novi je partner Adriana Sutila, a iskustvo iz prijašnjih sezona Yamamota koji je, naime, prošle sezone u Super Auguriju sasvim solidno odvezao posljednje tri od ukupno sedam utrka (triput u nizu stigao do cilja, u Brazilu primjerice čak odvozivši sedmi najbrži krug) dobro će poslužiti, uz Toro Rossa jedinoj momčadi bez osvojenog boda.

Prvi je čovjek Nizozemaca Collin Kolles izbor Yamamota pojasnio: "Sakon je jedan od najtalentiranijih vozača nove generacije, a prošle je sezone pokazao da pripada svijetu Formule 1. Odlično je ove godine nastupao u seriji GP2" (u Hondi, op. p.) "a njegovo iskustvo će nam, vjerujem, pomoći da učinimo prijeko potreban korak naprijed".

Yamamoto je inače debitirao u Japanu prije dvije godine upravo u nizozemskoj momčadi, tadašnjem Jordanu (kasnije prodan Midlandu), a najbolji plasman ubilježio je u Kini lani kada je nakon 19. mjesta u kvalifikacijama na koncu osvojio 16. mjesto.

"Oduševljen sam novom prilikom, a posebno mi je drag svojevrstan povratak kući. Dat ću sve od sebe da u preostalih sedam utrka sezone, s obzirom da poznajem njih šest, pružim svoj maksimum, izjavio je sponzorski izvrsno potkoženi Yamamoto.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrolFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!