Košarka

Estonci korak bliže Eurobasketu

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 20.08.2007.

Danas je odigrana samo jedna utakmica dodatnih kvalifikacija, koje će dati posljednjeg, šesnaestog sudionika skorašnjeg Eurobasketa. Estonija je nastavila svoj niz pobjeda protiv slabe Švedske, te se tako i dalje bez poraza nalazi na vrhu skupine B....

U odnosu na momčad koja se suprotstavila Hrvatskoj prošlog ljeta Estonci su jači za 32-godišnjeg Martina Müürseppa, svoju najveću košarkašku zvijezdu u bližoj povijesti. Daleko je Müürsepp od najboljih dana kada je nastupao i u NBA ligi, ali za švedsku konkurenciju još uvijek je predobar. Šveđani su dobro počeli, poveli 18:9 u završnici prve četvrtine, međutim domaćin tada radi seriju 13:0 i preuzima vodstvo. Na poluvrijeme se otišlo sa 37:34 za Estoniju.

Estonci su se na dvoznamenkastu prednost odvojili serijom 8:0 sredinom trećeg perioda, te mirno, bez većih poteškoća priveli susret kraju. Najveća prednost iznosila je 20 razlike, a utakmica je završila rezultatom 68:54. Spomenuti Müürsepp zabio je 18 uz sedam skokova za 22 minute, Kriisa je dodao 12 koševa, a Tein 11 skokova. Kod Švedske najefikasniji Kevin Grant s 11 koševa.

Estonija je na vrhu skupine s maksimalnim učinkom iz tri utakmice, dok je Švedska na dnu s tri poraza. Ipak, favorit je i dalje Makedonija, koja je doduše bila minimalno poražena na gostovanju u Talinnu, međutim taj poraz imat će priliku nadoknaditi u srijedu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!