Nogomet

Skupina D: Šahtar uvjerljiv, i Milan siguran

Ivana Spahija • utorak, 18.09.2007.

Otvaranje nove europske sezone dobro je krenulo za branitelja naslova Milan i za ukrajinski Šahtar. Talijani su u solidnom izdanju kod kuće došli do pobjede nad portugalskom Benficom, a Šahtar našeg Darija Srne kod kuće je deklasirao škotski Celtic, koji se u Donjecku predstavio u jako lošem izdanju...

Milan je odlično krenuo u obranu lanjske titule, na domaćem terenu na San Siru rossoneri su došli do pobjede nad Benficom, a iako rezultat od 2:1 i nije najuvjerljiviji, talijanska momčad je odigrala solidnu partiju.

Milanu je trebalo samo devet minuta da dođe do pogotka. Andrea Pirlo je iz slobodnog udarca pronašao desni gornji kut vratara Quima za vodstvo Milana od 1:0. Pet minuta nakon toga još su jednu sjajnu priliku za povećanje vodstva imali Talijani. Oddo je dobro pronašao Pippa Inzaghija, čiji je udarac volejem završio tek nekoliko centimetara iznad grede. U 20. minuti Inzaghi je ponovno bio u prilici zatresti mrežu Portugalaca, ali je dobro reagirao Quim.

Benfica je vratima domaćina ozbiljnije zaprijetila tek u 22. minuti. Di Maria je dobro dodao za Cardoza koji je glavom pokušao svladati Didu, ali nije bio precizan. Dvije minute nakon toga Milan povećao svoje vodstvo na 2:0. Kaka je osvojio dosta prostora i dodao za Pirla, a veznjak Milana je loptu proslijedio Super Pippu kojem je ovaj put udarac iz voleja bio precizan i našao se u mreži Quima. U 37. minuti je Rui Costa zaprijetio vratima bivšeg kluba, ali je taj udarac završio pokraj gola. Još je jednom prije kraja poluvremena svoj udarac isprobao Inzaghi, ali bez opasnosti po vrata gostiju.

Drugo poluvrijeme donijelo je puno mirniju igru na obje strane, tek su nekoliko puta zaprijetili napadači Milana. Tako je u 66. minuti Ambrosini dobro pronašao Inzaghija, a raspoloženi Pippo je iz blizine loptu poslao iznad grede. Deset minuta kasnije vratima Quima ponovno je zaprijetio Inzaghi, ali je portugalski vratar odlično reagirao.

U drugoj minuti sudačke nadoknade gosti iz Lisabona su ipak stigli do pogotka. Na ubačaj sa strane dobro je reagirao Nuno Gomes i iz blizine je svladao Didu za konačnih 2:1 i dobro otvaranje europske sezone za Milan.

U drugoj utakmici ove skupine Šahtar je kod kuće došao do pobjede nad Celticom, domaćini su slavili rezultatom 2:0, iako se u mreži škotske momčadi moglo naći i više golova. Prvi pogodak u Ligi prvaka ove sezone postigao je Brandao, koji je nakon pogreške u obrani gostiju s lakoćom matirao Boruca.

Nisu prošle niti dvije minute, a u mreži Celtica već su bila dva pogotka. Ovaj put je Cristiano Lucarelli prevario gostujućeg braniča Leeja Naylora i poslao loptu u mrežu za 2:0. Isti igrač je i u 19. minuti bio u prilici povećati vodstvo Šahtara za 3:0, ali je Boruc bio na mjestu. Minutu nakon toga Brandao je postigao pogodak u mrežu Celtica, ali je taj pogodak poništen zbog zaleđa. Jedina ozbiljnija prijetnja Celtica bila je ona Jana Vannegoor of Hesselinka koji je, nakon dodavanja Nakamure, loptu poslao malo iznad grede.

U drugom poluvremenu ponovno su odlično krenuli domaćini. U 54. minuti Brandao je osvojio dosta prostora i loptu proslijedio do Lewandovskog, koji se nije snašao i loptu je poslao pokraj gola. Obrana Škota se potpuno raspala, a napadači Šahtara su imali sve češće izlete u prostor Celtica.

Ipak, gosti su u 71. minuti propustili najveću priliku u susretu. Naylor je potražio Vennegoora, čiji je udarac glavom završio tek malo pokraj vratnice. Deset minuta nakon toga ponovno su u prilici bili domaćini, ovaj put na udarac Fernandinha odlično je reagirao Boruc. Šahtar je tako došao do svoje prve ovosezonske pobjede u Ligi prvaka pa trener Mircea Lucescu itekako ima razloga za zadovoljstvo. Gordon Strachan može biti zabrinut zbog loše predstave svojih izabranika, ali ne treba otpisivati Celtic koji je ionako poznat po lošem omjeru pobjeda i poraza u gostima. Naš Darijo Srna odigrao je cijelu utakmicu u dresu Šahtara.

Skupina D, rezultati: Milan - Benfica 2:1, Šahtar - Celtic 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!