Tenis

Schnyder posramila prvu nositeljicu

Branko Barić • subota, 27.10.2007.

Četvrtfinalni susreti WTA turnira u Linzu donijeli su kraj za prvu nositeljicu. I to bolan kraj. Nikako nije sramota izgubiti od Patty Schnyder, ali od sedme tenisačice svijeta se ipak očekivalo puno više od jednog gema...

Teško se to moglo nazvati dvobojem, jer je zapravo na terenu igrala samo Švicarka. ''To je definitivno moja najgora predstava ove sezone. Nisam se nikako kretala, samo sam se vukla po terenu. Takav dan, jednostavno ništa od ništa'', razočarano je pričala Ana Čakvetadze nakon poraza sa 6:1, 6:0.

Ni drugoj nositeljici nije bilo lako, jer Alona Bondarenko cijelog tjedna igra dobar tenis. No Daniela Hantuchova ipak je izdržala sve izazove i nakon tri teška seta izborila polufinale.

Gotovo identična priča je i s trećepostavljenom Marion Bartoli. I ona je s druge strane mreže imala neugodnu Ukrajinku i uspješno ju svladala u tri seta. Julija Vakulenko zaista se dobro borila, ali ostala je za korak kratka u odlučujućem setu. U još jednom sjajnom susretu Nicole Vaidišova svladala je Dinaru Safinu sa 6:3, 7:6.

WTA Linz, četvrtfinale: Schnyder (Švicarska, 6) – Čakvetadze (Rusija, 1) 6:1, 6:0, Hantuchova (Slovačka, 2) – Bondarenko (Ukrajina) 6:4, 1:6, 6:3, Bartoli (Francuska, 3) – Vakulenko (Ukrajina) 6:1, 1:6, 6:4 Vaidisova (Češka, 5) – Safina (Rusija, 4) 6:3, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!