Tenis

WTA Tour nema službenu potvrdu pozitivnog nalaza Hingis

HINA • četvrtak, 01.11.2007.

Čelnici WTA Toura zatečeni su objavom pozitivnog doping-testa na kokain negdašnje prve igračice svijeta Martine Hingis, a šef WTA Toura Larry Scott kazao je agenciji DPA da "WTA Tour zasad nije primio službenu obavijest o pozitivnom doping nalazu Hingisove"...

"Mi nismo u poziciju da išta komentiramo jer nemamo službenu potvrdu. Kao i u svim dosadašnjim sličnim slučajevima naše tenisačice smatramo nedužnim dok im se dokaže krivnja. Naglašavam da WTA Tour poštuje sve anti-doping konvencije i da nema nikakve tolerancije prema dopingu. Hingis je fenomenalna igračica i miljenica teniskih navijača širom svijeta i zbog svog nevjerovatnog povratka u vrhunski tenis. Uvijek će biti cijenjena ne samo zbog prvog mjesta na WTA ljestvici, pet Grand Slam naslova i dva naslova sa WTA Mastersa, već i zbog inteligentnog načina igre i profesionalizma izvan terena", kazao je direktor WTA Toura.

Hingis nije igrala od rujna i turnira u Pekingu, gdje je izgubila u 2. kolu, a u veljači je u Tokiju osvojila svoj 43. turnir u karijeri. Po prvi puta se popela na prvo mjesto WTA ljetvice 31. ožujka 1997. i držala ga ukupno 209 tjedana. U karijeri je osvojila pet Grand Slam naslova - Australian Open 1997., 1998. i 1999, Wimbledon i US Open 1997., a iste godine ju je pobjedom u finalu Roland Garrosa Iva Majoli spriječila da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!