Nogomet

Šokota i Vukojević najavili spektakl

Vedran Attias • ponedjeljak, 05.11.2007.

U ponedjeljak su pred novinare izašli Tomo Šokota i Ognjen Vukojević. Tema je, naravno, bila prva utakmica Modrih u Ligi Uefa protiv Basela koja se igra u četvrtak u 20 i 15...

Za početak oba su igrača rekli svoja očekivanja, želje i viđenje utakmice s Baselom. Šokota ovako vidi Dinamovog protivnika: "Svi očekujemo puno i misli su nam već u Vinkovcima bile okrenute prema Baselu. Basel ima dobru ekipi koja već nekoliko godina kontinuirano igra dobro u Europi."

Šokota je prije nekoliko godina bio u Baselu na čak tri operacije tako da je i gledao neke utakmice: "Tada su igrali neki bolji igrači, kao braća Yakin i drugi i mislim kako sam dobro upoznao ekipu. Oni ovu momčad grade već nekoliko godina i sigurno je kako nam neće biti lako, ali mi ćemo dati sve od sebe kako bi došli do pobjede u ovoj bitnoj utakmici i nadam se kako ćemo razveseliti naše navijače."

Vukojević također respektira Basel, ali i svjestan je važnosti utakmice: "Očekujem veliku utakmicu u Maksimiru, a po potražnji za kartama i napetosti koja se osjeća u zraku sigurno je kako nas u četvrtak čeka prava utakmica. Pred nama je lijepa jesen i ovo je prva u nizu bitnih utakmica, ali, po meni, možda i ključna u ostvarivanju našeg sna - proljeća u Europi."

Rekao je Ogi i nekoliko riječi o Švicarcima: "Imam informacije kako je Basel čvrsta, disciplinirana, agresivna i radna ekipa gdje se svaki pojedinac podređuje kolektivu. Nemaju nekog izrazitog pojedinca, kao recimo Diego u Werderu ili Huntelaar u Ajaxu, ali to je čvrsta ekipa. Gledao sam ih protiv jako dobrog Rennesa i tamo smo mogli vidjeti kako su momčad koja ima glavu i rep i sigurno je kako nam neće biti lako."

Šokota u Europi redovito zabija i nada se kako će u četvrtak nastaviti s tom praksom: "Normalno je kako europske utakmice posebno inspiriraju. Imao sam sreće zabiti u dosta utakmica u Europi jer tamo je veća koncentracija igrača, a za napadača to je posebno bitno. Nadam se, ako ću igrati, kako ću zabiti i Baselu."

Vukojević je rekao kako je teško usporediti Basel s Werderom i Ajaxom: "Na reprezentativnom okupljanju sam pričao o tome s Rakitićem koji je tamo igrao, ali i njemu je bilo teško odgovoriti na to pitanje. Basel je igrao Ligu prvaka nekoliko zadnjih godina i sigurno je kako su dobra ekipa. Možda oni nemaju neka zvučna imena, ali "rušili" su velike momčadi. Oni ne spadaju u ove baš "top" klubove, ali sigurno je kako svojom kvalitetom i rezultatima pokazuju kako spadaju u vrh europskih ekipa. Nisu rang Werdera i Ajaxa, ali nisu ni daleko."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Vezni igrač Dinama rekao je kako će igra u sredini terena presuditi pobjednika: "Teško je nekoga posebno istaknuti, ali smatram kako je Ergić opasan igrač i s Chipperfieldom čini mozak momčadi. U sredini su brzi i neugodni i u sredini terena će se dobivati utakmica."

Šokota je na pitanje o tome koje će tri momčadi proći dalje rekao ovo: "Jednu znam... Mislim kako Dinamo ima velike šanse i uz HSV bi trebao proći dalje. Igramo prvu utakmicu doma i to nam je odlična prilika. Sjajan je HSV, ali i s njima igramo doma i mislim kako je sve moguće. Hoće li treća momčad biti Basel ili Rennes to me ne opterećuje previše."

Napadač Modrih naglasio je važnost navijača u samoj utakmici: "Momčad ima veliku kvalitetu i važno je da nas navijači bodre svih 90 minuta jer utakmica se može pobijediti i u 90. minuti. Basel ima dobru momčad koja dugo igra zajedno, ali mi uz pomoć naših navijača možemo do pobjede."

Dinamo se u Europi teško u Maksimiru vraća u utakmicu nakon negativnog rezultata, ali igrači se nadaju kako neće o tome morati razmišljati: "Kada igramo doma osjeti se kako igrači nisu mirni i osjeća se nervoza i zato je i bitno znati kako su navijači s nama. Naši navijači su već puno puta pokazali kako su uz nas i kad se gubi, a u takvom slučaju puno se lakše vratiti u utakmicu i vratiti samopouzdanje", rekao je Šokota.

Vukojević je sličnog razmišljanja: "Istina je kako se doma osjeća neka nervoza i, kako sam rekao, već se sad osjeća nervoza u zraku, no ova ekipa je pokazala kako se može nositi sa svima. Nadam se da neće, ali i ako krene po zlu nadam se kako će nas naši navijači dignuti kako bi poslije svi skupa slavili."

Gosti još nisu poslali konačan broj svojih navijača, ali Dinamo im je omogućio 2000 mjesta na južnoj tribini. Prodaja karata ide vrlo dobro i očekuje se pun stadion i sjajna atmosfera, a u takvom ambijentu sigurno je kako ni igrači neće razočarati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!