Rukomet

Protiv Španjolki za deveto mjesto

Ivan Ambroš • utorak, 11.12.2007.

Završeno je natjecanje i u skupini M II. Koreja je pobijedila Mađarsku i zahvaljujući porazu Španjolske od Poljske ušla u četvrtfinale Svjetskog prvenstva kao četvrta ekipa u skupini. To znači da su Španjolke sljedeći protivnik našim rukometašicama u borbi za deveto mjesto. Rumunjska je očekivano porazila Njemačku i zasjela na prvo mjesto skupine.

Utakmica između Koreje i Mađarske je bila izjednačena sve do 19. minute i rezultata 9:9. Tada Koreja radi seriju od šest uzastopnih golova za 15:9. U tim trenucima Mađarice zbog kašnjenja u izlascima i grube igre dobivaju isključenja i uglavnom igraju s igračem manje. Zaostatak se penje na velikih deset golova razlike - 23:13. Do kraja ipak uspijevaju ublažiti poraz na podnošljivih 31:26. Ni Toth ni Görbicz nisu imale svoj dan. Mađarska je u ovom susretu imala šest isključenja, a Korea samo jedno. To su sve bili razlozi ovog iznenađujućeg mađarskog poraza.

Uvjerljivo najbolji strijelac susreta je bila Gabriella Szűcs s osam golova. Katalin Palinger je bila solidna s deset obrana (38%), dok je njezina suparnica Oh Youngran obranila 13 lopti (34%). Choi sa šest i Myoung, Oh i Ah s po pet golova bile su najbolji strijelci za Koreju.

Nakon izjednačenog početka za 4:4, Rumunjke protiv Nijemica rade seriju za 7:4. S prednosti od četiri gola i rezultatom 16:12 odlaze na odmor. U drugom poluvremenu Nijemice se ne uspjevaju približiti, štoviše, gube utakmicu s još uvjerljivijim rezultatom 32:24. U utakmici u kojoj se pobjednik znao od samog početka, izvrsna je ponovo bila Ionela Stanca s osam, dok se kod Nijemica istakla Stefanie Melbeck sa šest golova.

Španjolska je uspjela prokockati četvrtfinale protiv Poljske. Španjolke predvođene Martom Mangue odmah preuzimaju vodstvo za 2:0, a uskoro i 9:4. No, tada Poljakinje smanjuju zaostatak na samo jedan gol razlike za 10:9, a prvo poluvrijeme završavaju u svoju korist sa 14:15. Iako su Španjolke u drugom poluvremenu pokušale sve i stalno „dahtale za vratom“ Poljakinjama, nisu uspjele niti izjednačiti niti povesti. Napeto drugo poluvrijeme izabranice Zenona Lakomya završavaju zasluženom pobjedom i rezultatom 29:30.

Prvi strijelac susreta bila je Karolina Kudlacz s 11 golova, dok je kod Španjolki briljirala Marta Mangue s devet golova. I Maru Sanchez i Magdalena Chemicz su skupile svaka po 10 obrana.

Dakle, konačni poredak skupine M II predvodi Rumunjska s osam bodova, druga je Njemačka sa sedam, treća Mađarska sa šest i četvrta Korea s četiri boda. Ove reprezentacije nastavljaju natjecanje u četvrtfinalu. Petoplasirana Španjolska s tri boda borit će se s Hrvatskom za deveto mjesto, dok će se šestoplasirana Poljska s Makedonijom boriti za jedanaesto mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Svjetsko prvenstvo, grupa M II, 5. kolo:
Korea – Mađarska 31:26 (12:9), Rumunjska – Njemačka 32:24 (16:12), Španjolska – Poljska 29:30 (14:15)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!