Rukomet

Crna Gora u pohodu na titulu

Frane Cvitanić • srijeda, 12.12.2007.

Još u listopadu su rukometaši Crne Gore odigrali jaki turnir u Rumunjskoj i to je bio prvi pravi ispit za nacionalnu vrstu koja se punom parom priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo na čelu s idejnim vođom tima, Rankom Popovićem...

Popović je zamijenio Peru Miloševića koji se pomalo neočekivano povukao nakon uspješnog kvalifikacijskog ciklusa, saznajemo na službenim stranicama EHF-a.

Crna Gora je imala poprilično uvjerljiv nastup na turniru u Rumunjskoj, te je pobijedila Ukrajinu i Makedoniju, a u šokantnoj završnici izgubila od domaćina pogotkom razlike. No, tom rezultatu ide u prilog i činjenica da su zbog ozljeda nedostajali neki ključni igrači poput Muratovića, Mrvaljevića, Kapisode i Dobrokovića.

Svakako taj turnir je ukazao na veliki potencijal ove reprezentacije i vrlo širok igrački kadar koji u budućnosti mnogo obećava.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Popović je objavio imena 23 igrača i sedam rezervi od kojih će 17 ili 18 dobiti priliku istrčati na parket i pružiti kvalitetnu igru.

Crna Gora brani prošlogodišnje prvo mjesto koje je uvjerljivo osvojila na turniru pod nazivom "8 nacija, 3 kontinenta". Na turniru koji će se u Italiji odigravati od 27. do 29. prosinca 2007. Crna Gora će odmjeriti snage sa reprezentacijama Turske, Katara, Alžira, Bugarske, Estonije, Grčke, te domaćina Italije.

Crna Gora započinje s iscrpnim pripremama 20. prosinca u Budvi gdje će se zadržati pet dana.

Igrači koji ulaze u pripremni period su sljedeći: Rade Mijatović, Golub Doknić, Mile Mijušković, Petar Kapisoda, Miloš Kaluđerović, Nikola Vujović, Marko Dobroković, Aleksandar Svitlica, Alen Muratović, Novica Rudović, Žarko Pejović, Duško Trifunović, Vladimir Osmajić, Zoran Roganović, Žarko Marković, Igor Bakić, Goran Đukanović, Draško Mrvaljević, Mirko Milašević, Ratko Đurković, Mladen Rakčević, Marko Pejović, Mirko Anđić, te još nekoliko rezervi: Suad Skenderović, Velibor Obradović, Marko Martinović, Zoran Ivanović, Marko Drašković, Žarko Krivokapić, Stevan Vujović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!