Rukomet

Otkazane pripreme rukometaša

Branko Barić • četvrtak, 13.12.2007.

Čudne stvari događaju se na početku jedne važne misije hrvatskog rukometa koja se zove Europsko prvenstvo 2008. Nakon što se pričalo o promjeni plana vezanih za mjesto odžavanja priprema, na koncu je, čini se, došlo do malo većih promjena plana...

Da se nešto čudno događa bilo je jasno u srijedu kad su novinari Sportskih novosti i Večernjeg lista uzaludno čekali da im se prije polaska za Poreč pred Domom sportova obrati netko iz reprezentativnog stožera. Nitko se nije pojavio, a nije bilo ni službenog objašnjenja zašto. Ti novinari su tek uspjeli doći do informacije da će se taj prvi dio priprema održati u Zagrebu i da nikakvih drugih promjena u planu nema.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da su i igrači tek u srijedu saznali da se pripreme iz Poreča sele u Zagreb, tako da mediji po tom pitanju nisu puno zaostajali. Prema najnovijim informacijama, priprema za mlade igrače koji su se trebali pokušati dokazati i nametnuti izborniku za poziv u A-selekciju neće ni biti. Ni sami igrači nisu dobili službenu obavijest o tome, no oni koji su uranili i došli u Zagreb koji dan prije već su se vratili kućama, dok drugi nisu ni krenuli put metropole. Saznajemo da će na «pripremama» ostati tek par igrača među kojima su Bagarić iz Pipa, Sever iz Poreča te Pešić, sjajni vratar Zameta, no to vjerojatno nema toliko veze s reprezentacijom koliko s činjenicom da RK Zagreb razmatra njihovo angažiranje.

Razlog otkaza priprema nije poznat, a navodno je došlo do nekih nesuglasica između RK Zagreb i Hrvatskog rukometnog saveza. U našem rukometu već je postalo teško upratiti tko se s kim i zašto svađa, pa nas ništa ne iznenađuje, jedino brinemo koliko će sve to utjecati na rezultat naše najuspješnije reprezentacije u posljednje vrijeme na EP-u koje počinje za nešto više od mjesec dana.

Ovaj dio priprema s B-reprezentacijom trebao je trajati do 23. prosinca, a od 26. se trebaju početi skupljati igrači iz stranih liga. Konačni spisak od 28 igrača koji će moći konkurirati za nastupe u Norveškoj stručni stožer reprezentacije na čelu s Linom Červarom mora poslati EHF-u do 17. prosinca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!