Rukomet

Francuskinje prokockale nemoguće, Norvežanke sigurne

Vedran Stilin • četvrtak, 13.12.2007.

Preostala dva četvrtfinalna susreta Svjetskog rukometnog prvenstva ponudila su pravu kontradiktornost jer je u jednom Norveška bez previše muke upisala visoku pobjedu protiv Južne Koreje, dok je u drugom domaća Francuska uspjela prokockati nemoguće i kroz dva produžetka gurnuti Rumunjsku u polufinale…

Najnezanimljiviji četvrtfinalni susret svakako je bio onaj između Norveške i Južne Koreje u kojemu je ekipa sa sjevera Europe u potpunosti dominirala tijekom cijele utakmice odvojivši se do poluvremena na 16:12. Drugi dio ne donosi ništa novog na terenu, osim toga da je rezultatska prednost Norvežanki iz minute u minutu rasla za konačnih i više nego uvjerljivih 35:24.

Najzaslužnija za visoki trijumf svakako je Hammerseng s deset pogodaka, dok je u južnokorejskim redovima najučinkovitija bila Sangeun Lee sa šest pogodaka. Ova pobjeda ujedno znači kako će za finale Svjetskog prvenstva Norveška morati svladati odličnu Njemačku u polufinalu koje je na rasporedu u subotu.

Kao i u popodnevnom terminu, druga utakmica ponudila je puno više neizvjesnosti. U njoj su se sastale Rumunjska i domaća Francuska koja je uspjela prokockati visoko vodstvo i odvesti susret do produžetaka gdje gubi priliku boriti se za jedno od odličja na domaćem parketu.

Krenulo je sve po domaćim planovima jer su nakon 30 minuta igre Francuskinje imale visoko vodstvo 14:8 te je malo tko u tom trenutku vjerovao kako će blijeda Rumunjska uspjeti pronaći snage te u nastavku u potpunosti okrenuti rezultat u svoju korist. Ipak, upravo takav triler smo gledali jer je već nakon osam minuta drugog dijela prednost otopljena na samo jedan gol, da bi u posljednjoj minuti susreta Rumunjke čak imale prednost na svojoj strani (24:23), međutim zaslugom Borg odlazi se u produžetke.

U prvom produžetku Francuskinje prvo bježe na dva gola prednosti koje ne uspijevaju sačuvati te tako rezultat nakon 70 minuta igre glasi 27:27. Uporne Rumunjke tada stavljaju susret pod svoju kontrolu te u drugom produžetku postižu čak sedam, a primaju samo četiri pogotka za konačno slavlje 34:31 koje im donosi plasman u polufinale gdje ih čeka Rusija.

Najbolja u pobjedničkim redovima bila je Maier s deset pogodaka, dok su kod razočaranih Francuskinja po šest golova zabile Herbrecht i već spomenuta Borg.

Francuska, Svjetsko rukometno prvenstvo (četvrtfinale): Norveška – Južna Koreja 35:24 (16:12), Rumunjska – Francuska 34:31 (8:14) - 24:24 regularni dio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!