Rukomet

Konačno s guštom!

Ivana Strahija • petak, 14.12.2007.

Naše su reprezentativke posljednju svoju utakmicu na svjetskom prvenstvu odigrale iznimno dobro, na mnogo višoj razini no dosad ijednu, a što je najbolje, očito su uživale u nadigravanju s kvalitetnim Španjolkama. I opet je mnogo toga spasila Grubišić, a Pasičnik je ponovno osvojila titulu igračice susreta.

Hrvatska – Španjolska 30:25 (18:9)

Francuska, Pariz, Palais Omnisports de Paris – Bercy
Suci: Din, Dinu (Rumunjska)

Hrvatska: Tatari 1, Golubić 2, Milanović – Litre 5, Starček 1, Gaće 3, Pušić 1, Palčić, Pasičnik 6, Penezić 5, Lovrić 4, Zebić, Franić 2

Vezane vijesti

Španjolska: Garmendia, Pinedo P 2, Fernandez I. B., Berenguel 2, Pinedo E. 1, Mangue 7, Aguilar 3, Castaneda 2, Alonso, Ortuno 7, Fernandez M. B. 1, Oncina

Obrane
Hrvatska: Grubišić 23, Jelčić -
Španjolska: Elejaga 14, Sanchez 1

Sedmerci
Hrvatska: 3/4 (Pasičnik 1/2, Franić 2/2)
Španjolska: 4/5 (Alonso 3/3, Mangue 1/2)

Isključenja
Hrvatska: 8 minuta
Španjolska: 8 minuta

Pobjedom, i to iznimno važnom, oprostile su se Hrvatice od Francuske. Deveto mjesto nam donosi kvalifikacije za najveći događaj u životu svakog sportaša, no i još jednu vrlo bitnu stvar: plasman u "lakši" Turnir 1 kvalifikacija. Po mišljenju rukometnih znalaca, tu bismo mogli i morali proći, a ukoliko se nadanje i ostvari tada će ova reprezentacija izvojevati nešto što nam još nije uspjelo – otići na Olimpijske igre.

Izgleda da su Španjolke podlegle šoku ispadanja prije četvrtfinala, jer je u njihovoj igri bilo i previše pogrešaka. No, utakmicu započinju dobro, vode do osme minute uz pogotke Mangue i Ortuno, a tome je pogodovalo i rano isključenje naše Penezić.

To je ujedno i sve što su španjolske rukometašice imale od vodstva, jer nakon izjednačenja na 4:4 (Starček), Hrvatice rade seriju 5:2, iskorištavaju začudnu nepreciznost protivnica i u kontrama nižu lake pogotke.

Zatim se u igru punom silom svog golmanskog talenta uključuje i Grubišić, a ovog puta njen naporni rad i obrane ne ostaju neoplemenjeni, već ih Hrvatice koriste za još pet pogodaka u mrežu Španjolske (Penezić, Golubić, Milanović-Litre, Franić). U 24. minuti je 14:7, španjolska reprezentacija nema šanse za povratak u igru.

Početkom drugog poluvremena na kratko iznenađuju Španjolke, Aguilar i Mangue smanjuju na –6, a velik utjecaj ima njihova opasna 3-3 obrana, protiv koje naše reprezentativke u prvi mah ne pronalaze rješenje.

Utakmica se ipak prelama u 36. minuti, kad dvostruko isključenje i crveni karton zbog prigovora zarađuje Begona Fernandez. U minutama koje slijede naše drže rezultatski odmak, a tek pošto su se Španjolke nanovo kompletirale na parketu eksplodira Milanović-Litre i s tri pogotka vodi Hrvatsku na +9 (27:18) desetak minuta pred kraj utakmice.

Zadnji dio susreta naše ipak igraju nešto lošije, kao da odrađuju što moraju i jedva čekaju kraj. Uz igračicu manje (isključena Lovrić) i pregršt olako poklonjenih lopti utakmica završava s +5 za Hrvatsku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!