Rukomet

Deja Vu

Petar Plevnik • subota, 15.12.2007.

Prema očekivanjima, u finalu 18. Svjetskog prvenstva za rukometašice igrat će branitelj naslova Rusija i europski prvak Norveška. Po svemu viđenom dvije trenutno najbolje ekipe bez problema izborile su nastup u nedjeljnom finalu, u kojem ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala Europskog prvenstva...

Ime prvog finalista gotovo da se znalo nakon pet minuta igre. Naime, Ruskinje već nakon pet minuta odlaze na 3:0 i iz minute u minutu prvog dijela rasla je prednost svjetskih prvakinja. Rumunjke nisu znale s koje strane im prijeti veća opasnost; zabijale su Postnova, Poltorotskaya, Andruyshina i već nakon pola sata igre Ruskinje su na odmor otišle sa visokih 17:8.

Ništa druga slika pred prepunim pariškim tribinama nije viđena i u nastavku susreta. Doduše, Mairosu je otvorila drugo poluvrijeme sa 2:0 za Rumunjsku, no usamljena Mairosu nije mogla ništa protiv superiornih Ruskinja. Uz Postnovu sa devet pogodaka, o ubojitosti Ruskinja svjedoči i to da su sve ruske igračice upisale su u strijelce, a raspoložena je sa 17 obrana na golu bila Suslina. Kod Rumunjki pet pogodaka Mairosu, dok su po tri postigle Neagu, Stanca - Galca i Luca.


Puno više rezultatske neizvjesnosti ponudio je drugi polufinalni ogled Norveške i Njemačke. Njemice su dobro otvorile susret, nedopustivši Norvežankama da se razmašu, pa je neriješen rezultat stajao na semaforu sve do 13. minute, nakon čega Hammerseng s dva pogotka odvodi Norvešku na dva razlike, da bi od 15. do 17. minute Norvežanke serijom 4:0 po prvi put otišle na pet pogoda prednosti (13:8). Vodstvo od pet razlike Norvežanke su posljednji put imale u 27. minuti (18:13), da bi u posljednje tri minute Krause i Jurack uspjele smanjiti na 19:16.

Prednost od tri pogotka razlike Norvežanke su držale sve do 43. minute, nakon čega Njemice ponajviše zahvaljujući sjajnjoj Gritt Jurack rade seriju od 4:0 te u 48. minuti susreta po prvi put dolaze u vodstvo. U tim trenucima probudila se Johansen i sa četiri uzastopna pogotka vratila Norvežanke u život. Do posljednjeg izjednačenja Njemice dolaze u 55. minuti, no u posjednjih pet minuta Norvežanke lakoćom dolaze do konačnih 33:30 i još jednog nastupa u finalu.

Norvežanke su ponovno bile raznovrsne, a prvo ime sa osam pogodaka bila je Lybekk, dok je jedan manje postigla Snorroeggen. Kod Njemica za nešto više nedostajala je podrška sjajnoj Jurack sa 12 pogodaka.

Svjetsko prvenstvo 2007, polufinale:
Rumunjska - Rusija 20:30 (8:17), Norveška - Njemačka 33:30 (19:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!