Rukomet

Slovenke vise, Lada ide dalje

Vedran Attias • subota, 05.01.2008.

Nakon stanke u Ligi prvakinja, odigrano je peto kolo natjecanja u skupinama. U skupini B Krim Mercatoru treba čudo u zadnjem kolu kako bi nastavile natjecanje. U skupini C jasno je kako Hypo i Lada idu dalje, a u skupini D Budućnost mora odigrati svoju utakmicu kako bi stvari bile jasnije...

U skupini B Zvezda Zvenigorod lako je došla do pobjede nad Nurnbergom. Iako su Ruskinje već osigurale prolaz dalje nisu imale "milosti" prema momčadi iz Njemačke kojoj su bodovi itekako potrebni.

Od samog početka Zvezda je vodila, pa je već na odmoru bilo pet razlike. Za konačnih 35:29 najviše golova zabile su Polenova 9 i Andryushina 8 kod domaćih, a kod gostiju Simakova 7 i Rosler 5.

U drugoj utakmici skupine B igrale su Krim i Savehof. Slovenkama je pobjeda bila neophodna za mogući nastavak natjecanja, ali Šveđanke se nisu dale. Cijela utakmica igrala se gol za gol tako da je konačni neriješeni rezultat i najjrealniji ishod. Ovim rezultatom šanse ovih momčadi za prolaz svedene su na minimum.

U skupini C Hypo je svoj posao i petu pobjedu upisao kod kuće protiv Lade, a u drugom dvoboju igračice Kometala pobijedile su Larvik. Sa ova dva rezultata situacija u skupini je riješena i prije zadnjeg kola – jasno je kako u daljnje natjecanje idu Hypo i Lada. Treba naglasiti kako su te momčadi ipak kvalitetnije od druge dvije u ovoj skupini i potpuno će zasluženo nastaviti natjecanje u Ligi prvakinja.

U skupini D odigrana je samo jedna utakmica, no rezultat garantira vrlo zanimljiv konačni rasplet. Naime, Oltchim Valcea je upisala svoju petu pobjedu u Ligi prvakinja na gostovanju u Viborgu i tako zakomplicirala situaciju u svojoj skupini.

Rumunjke su došle do pobjede lakše nego što konačni rezultat govori. Vodile su cijelo vrijeme, a na odmor se otišlo s +4 za gošće. Zanimljivo je kako su gošće imale čak devet sedmeraca koje je uredno pospremala Maier koja se na kraju zaustavila na čak 16 pogodaka.

Jasno je kako će Rumunjke ostati prva momčad ove skupine, no rasplet ispod njih je vrlo teško prognozirati. Ako Budućnost u nedjelju slavi u Budimpešti, onda u Podgoricu u zadnjem kolu dolaze rasterećene Rumunjke i moguće je iznenađenje.

Skupina B, 5. kolo: Zvezda Zvenigorod – Nurnberg 35:29, Krim Mercator Ljubljana – Savehof 24:24

Skupina C, 5. kolo: Hypo – Lada Togliatti 35:30, Kometal – Larvik 27:25

Skupina D, 5. kolo: Viborg – Oltchim Valcea 29:31, Budapest – Budućnost 06.01.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Zvezda Zvenigorod35:29Nürnberg
Krim Mercator24:24Sävehof
1Zvezda Zvenigorod 6201:178+239
2Nürnberg 6179:178+17
3Krim Mercator 6175:180-55
4Sävehof 6172:191-193

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!