Rukomet

Skoro sve već riješeno

Vedran Attias • utorak, 08.01.2008.

U Ligi prvakinja znamo već sedam ekipa koje će nastaviti to natjecanje. Nakon što su Budućnost i Ferencvaros u Budimpešti odigrali svoju utakmicu, dobili smo rješenje skupine D. Skupine A i C već su otprije bile riješene, tako da jedino pitanje ostaje skupina B u kojoj će Nurnberg ili Savehof nastaviti natjecanje…

Ekipe koje su već osigurale prolaz u četvrtfinale su: Gyor, Slagelse, Zvezda Zvenigorod, Hypo, Lada, Oltchim i Viborg. Odgovor na jedinu dvojbu dobiti ćemo onako kako je i najpoštenije – međusobnim dvobojem. Sljedeće kolo u Nurnbergu će istoimeni domaćin dočekati Šveđanke koje u svojem prvom nastupu u Ligi prvakinja imaju priliku za prolaz u sljedeću fazu natjecanja.

U slučaju pobjede u Njemačkoj, te bi dvije ekipe bile bodovno izjednačene, no Šveđanke bi išle dalje zbog boljeg međusobnog omjera. Šveđankama "igra" i neriješen rezultat koji im osigurava treće mjesto i vodi ih u Kup kupova, dok u slučaju poraza u to natjecanje ide Krim ako ne izgubi doma od Zvezde Zvenigorod.

U skupini D svoju su utakmicu odigrale ekipe Ferencvarosa i Budućnosti. Lagana pobjeda Mađarica gurnula je Viborg u sljedeći krug natjecanja, a njima ostavila teoretske šanse za treće mjesto i Kup kupova. Naime, u zadnjem kolu Ferencvaros ide u Dansku treba im pobjeda ili bod uz poraz Budućnosti od vodećeg Oltchima.

Na poluvremenu je bilo 15:12 za domaću ekipu, no vrlo dobrom igrom u nastavku povećale su prednost i upisale uvjerljivu pobjedu. Kod Ferencvarosa osam golova zabila je Zacsikova, a sedam Uhrakova, dok su kod gošći najučinkovitije bile Radović s osam i Radičević sa šest golova.

Skupina D, 5. kolo: Ferencvaros – Budućnost 36:28.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!