Rukomet

Hrvatski klubovi nastavljaju s europskim izazovima

Branko Barić • četvrtak, 07.02.2008.

Došlo je vrijeme knock-out obračuna u europskim rukometnim kupovima. Hrvatska tu ukupno u muškoj i ženskoj konkurenciji broji čak šest predstavnika, a svi osim Osijeka u akciju kreću ovog vikenda. Osječani će obje svoje utakmice osmine finala Kupa EHF odigrati u Kopenhagenu 15. i 16. veljače...

U muškoj i ženskoj konkurenciji Kupa pobjednika kupova stigli smo do osmine finala. Dok nam muška konkurencija nije toliko zanimljiva jer tamo nemamo predstavnika, dvije naše ženske ekipe traže prolaz među osam najboljih. Podravka je kao trećeplasirana ekipa skupine u Ligi prvakinja dobila status nositelja u ždrijebu za Kup pobjednica kupova, pa će joj tako prvi protivnik u ovom natjecanju biti ukrajinska ekipa Podatkova University-Istil. Utakmice su na rasporedu u petak i subotu, a obje se igraju u Koprivnici. Nema se što skrivati, prvakinje Hrvatske su favoritkinje i očekujemo njihov prolaz u četvrtfinale.

Puno teže će biti zagrebačkoj Lokomotivi koja će snage odmjeriti sa slovenskim Krimom. Ljubljačanke su poput Podravke ispale iz najelitnijeg klupskog natjecanja, pa im je ovo neka vrsta popravnog ispita. Prvi susret na rasporedu je ovu subotu u glavnom slovenskom gradu, a uzvrat sedam dana kasnije u Zagrebu.

U muškom Challenge kupu hrvatske boje brane Pipo i Moslavina. Momčad iz Kutine imat će težak posao protiv rumunjskog UCM Sporta, koji je favorit u ovom obračunu. Prvi susret igra se u nedjelju u Resiti, a Kutinjani će svoju priliku za iznenađenje tražiti u uzvratu na svom parketu sljedeće subote.

Rukometašice Trešnjevke napravile su već velik rezultat prezimvši u Europi, pa u susret protiv favoriziranog Dijona u osmini finala Challenge kupa mogu ući potpuno opuštene. Prvi susret igra se u subotu u Zagrebu, a uzvrat je sedam dana kasnije u Francuskoj.

Challenge kup (M), osmina finala, prvi susret:
UCM Sport Resita – Moslavina (10.2.2008.)

Challenge kup (Ž), osmina finala, prvi susret:
Trešnjevka – Cercle Dijon Bourgogne (9.2.2008.)

Kup pobjednica kupova, osmina finala, prvi susret:
Podatkova University-Istil – Podravka Vegeta (8.2.2008.)
Krim Mercator – Lokomotiva (9.2.2008.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!