Rukomet

Dolazi najbolji igrač svijeta

Ivor Krapac • petak, 08.02.2008.

Srebrni iz Norveške ponovno su na okupu, ovog puta u klupskom dresu. Nastavak Lige prvaka u prvom kolu drugog kruga u Zagreb dovodi španjolski Portland San Antonio, a osim reprezentativaca u redovima domaćeg Croatia osiguranja, vrijedi doći pozdraviti i "hrvatsku koloniju" u gostujućem sastavu. Ima li bolje pozivnice kad je među njima i najbolji na svijetu?

Ivano Balić pohodit će hrvatsku metropolu kao gazda igre momčadi iz Pamplone, a vrijedi dodati da je tu i još jedan aktualni reprezentativac "Paklenih", obrambeni majstor Davor Dominiković, kao i nekadašnji član hrvatske nacionalne vrste, iskusni vratar Valter Matošević. Momčad za svaki respekt, ne samo zbog trolista kojeg dobro znamo.

"Držim da će nedjelja biti važan dan za našu rukometnu obitelj. Grad Zagreb imat će priliku vidjeti naše srebrne reprezentativce nedugo nakon medalje, ovo je dobra prilika da ih se pozdravi", najavio je trener "Osiguravatelja" i hrvatski izbornik Lino Červar: "Bez obzira što će ovog puta biti na drugoj strani, posebno mi je drago što ćemo vidjeti Ivana, Davora i Valtera."

"Svi znate da nam je otpočetka sezone bio cilj ući u drugi krug ovog natjecanja, odmjeriti snage sa svima najboljima i vidjeti što možemo", nastavio je Červar: "Jasno je da je Portland favorit, i Hamburg i Flensburg s kojima ćemo se kasnije sastati isto tako, no svi koji nas prate znaju da se naša momčad ne predaje unaprijed."

"Tražit ćemo svoju priliku prvenstveno u obrani. Oni su u fazi konsolidacije, sve su bolji u španjolskom prvenstvu, a za nas je neugodna okolnost što se Ivano potpuno oporavio i sigurno će se htjeti pokazati... Hrabro ćemo ući u fight, pa, kako se to kaže u Zagrebu - bumo vidli", zaključio je trener CO-a, dodajući i riječ-dvije o zdravstvenom stanju momčadi.

Nikša Kaleb je pod velikim upitnikom zbog posljedica iz nedavnih teških izazova u reprezentativnom dresu i vrlo je teško očekivati da će biti spreman za nedjelju, dok Damira Bičanića muči prst, a Branka Bedekoviča pokosnica.

Kaleb je, poput svog trenera, također svjestan kvalitete nedjeljnog suparnika: "Izuzetno jaka momčad, jača od Ademara s kojim smo se sreli u prvom krugu... Pratili smo ih, gledali njihove utakmice, igraju dosta brzo i oslanjaju se na kvalitetu vanjske linije. Moramo biti agresivni u obrani, imamo igrače koji su u stanju brzo istrčati kontru i u idealnom scenariju tu bismo mogli napraviti puno. Naravno, taj idealan scenarij trebamo izvesti i na terenu, vjerujem da to možemo i hoćemo."

Zlatko Horvat istaknuo je da je momčad odlično iskoristila 10-dnevne pripreme u Poreču po povratku s EP-a: "Radili smo na snazi i taktici, dosta dobro mi je izgledalo, nadam se da će nam to pomoći u ovoj utakmici. Idemo korak po korak, prvo razmišljamo o San Antoniju, a potom ćemo gledati dalje."

"Razgovarali smo o ovoj utakmici i dok smo bili zajedno u Norveškoj, iako je tada reprezentacija bila u prvom planu", najavio je, pak, Denis Špoljarić novi susret s reprezentativnim kolegama Balićem i Dominikovićem: "Ivano je rekao da će nas razvaliti, Davor je pričao da je u odličnoj formi, a obojica su se veselila punoj dvorani." Nadajmo se da će u nedjelju u 17,30 Ledena doista biti puna, a i bučnija nego je bila u prvom krugu, "vatrena" potpora mogla bi značajno pomoći Zagrebašima.

Osim pogleda unaprijed prema Portland San Antoniju, u redovima CO-a iskoristili su susret s novinarima i za prezentaciju, kako su najavili, njihovog novog igrača. Pojavio se u dresu kluba, sam predstavio kao Šveđanin Johan Granlund, ljevak sa snažnim šutom i odličan u obrani - pa stavio potpis na produžetak ugovora Tele2 sa zagrebačkim klubom za još jednu godinu.

Radilo se, dakako, o generalnom direktoru te telekomunikacijske tvrtke za Hrvatsku; Tele2 će nastaviti pratiti zagrebački CO po, kako je kazao glavni menadžer kluba Zoran Gobac, znatno povoljnijim uvjetima od dosadašnjih.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!