Rukomet

"Ustanite Međimurci"

Ivana Strahija • subota, 09.02.2008.

Ove subote rukometaši Perutnine Pipo IPC stavljaju svu svoju kvalitetu, uigranost i stručni rad na kušnju, u srazu protiv poljskog Chrobryja u osmini finala Challenge kupa. Igrači i Uprava zovu Međimurce da im iz gledališta dvorane GOC-a pomognu svojim navijanjem.

"Ova je subota prilika svim ljubiteljima sporta da dođu u dvoranu i pokažu da Čakovec nije kazališna publika. Treba nam taj igrač viška, treba nam navijanje, i zato pozivam Međimurce da ustanu s nama", najavio je subotnji susret protiv Poljaka predsjednik kluba Željko Kavran.

Pobjeda u Čakovcu ključna je za povećavanje mogućnosti za prolazak osmine finala, ali su bodovi koje Pipo osvoji bitni cijelom Hrvatskom rukometu, jer povećavaju rejting naše zemlje na tablicama.

Protiv Poljaka neće biti lako, premda prvi pogled na ljestvicu prve poljske lige ne izgleda strašno. Chrobry je tek deseti, a koliko saznajemo iz prošlog kola Challengea, ne igraju "strašan" rukomet: "Imao sam sreće dobiti DVD sa snimkom utakmice Chrobryja protiv slovačkog Starta i detaljno sam je pregledao. Chrobry ima visoke i fizički vrlo jake igrače, igra obranu 6-0 sa pet igrača viših od 190 centimetara", počeo je strateg Perutnine Vladimir Canjuga.

"No ta im je visina ujedno i prednost i mana, koliko sam mogao vidjeti, jer su nešto sporiji u obrani, dok su u napadu orijentirani na šut izvana. Ipak, Slovaci baš nisu bili toliko kvalitetni protivnici da bi Poljaci dali sve od sebe, pa možda imaju kojeg aduta skrivenog u rukavu", objašnjava Canjuga.

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Strahija

Cilj je Perutnine u prvom okršaju na domaćem parketu pobijediti s +6, koji bi im dali dovoljnu zalihu za nešto lakšu utakmicu u uzvratu u Glogowu. Danijel Mesarić, jedan od ponajboljih čakovečkih rukometaša, komentira: "Poljaci jesu visoki i jaki, imaju dobru obrani, no i mi smo dobri, a pokušat ćemo ih dobiti kontrama i polukontrama."

U pobjedu uopće ne sumnja vrsni vratar Mislav Lončar: "Ne bojimo se Poljaka, ali bi bilo mnogo lakše igrati uz punu dvoranu. Volio bih da im priredimo doček kakav će oni nama, glasno navijanje i dobru borbu. Ako naša obrana odigra kako smo se dogovorili, za nas vratare nema problema, obranit ćemo sve što se bude dalo", uz osmjeh zaključuje Lončar.

Svi su rukometaši Pipa zdravi i spremni na boj protiv Poljaka. Ostaje nam samo da u subotu u 19 sati budemo u GOC-u i – uživamo u rukometu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!