Tenis

Znamo ih sve

Ivor Krapac • nedjelja, 10.02.2008.

Rusi, Šveđani i Nijemci u nedjelju su se pridružili od dan ranije poznatim sudionicima četvrtfinala Svjetske skupine Davis Cupa, reprezentacijama Češke, Argentine, Španjolske, Francuske i SAD-a. Najzanimljivije je bilo u ogledu Izraelaca i Šveđana, uz odluku u petom meču...

Rusija - Srbija 3-2 (Davidenko - Đoković 4:6, 3:6, 6:4, predaja Đokovića, Tursunov - Troicki 6:7(7), 6:4, 3:6)

U Moskvi je odluka pala u prvom nedjeljnom meču, okončanom na nesretan način za glavnog gostujućeg aduta Novaka Đokovića. Pobjednik Australian Opena dobio je prva dva seta protiv Nikolaja Davidenka, imao 3:0 s dva breaka prednosti u trećem, a nakon što je ispustio tu praktički zapakiranu pobjedu, nije mogao dalje - uoči četvrtog seta predao je zbog slabosti i iscrpljenosti, posljedica viroze koja ga je pratila gotovo cijelog tjedna.

Rusi su, tako, uz puno sreće otišli na nedostižnih 3-1, a za konačnih 3-2 pobrinuo se Viktor Troicki pobjedom nad Dmitrijem Tursunovim.

Češka - Belgija 3-2 (Dlouhy - Darcis 6:7(1), 4:6, Vizner - Bemelmans 7:6(4), 5:7, 2:2, predaja Viznera)

Rusi će se u četvrtfinalu na domaćem terenu sresti s Česima, koji su svoj posao protiv Belgijaca obavili već nakon prva dva dana. U nedjelju su gosti uspjeli tek smanjiti na konačnih 3-2.

Argentina - Velika Britanija 4-1 (Acasuso - Bogdanovic 7:5, 7:5, Calleri - Baker 6:7(4), 4:6)

Britanci ipak nisu otišli praznih ruku iz Buenos Airesa. Jamie Baker im je pobjedom nad Agustinom Callerijem u petom meču donio počasni bod, no sve najbitnije riješeno je već nakon subote. Argentinci odlaze u četvrtfinale, u kojem će na svom terenu dočekati Šveđane.

Izrael - Švedska 2-3 (Sela - Johansson 6:7(6), 1:6, 5:7, Levy - Björkman 6:0, 4:6, 3:6, 6:7(6))

Momčad izbornika Matsa Wilandera izvela je preokret dana, spasivši se nakon zaostatka od 2-1 na ulasku u nedjelju. Iskusni Thomas Johansson vratio ih je na 2-2 pobjedom nad Dudijem Selom, a još iskusniji Jonas Björkman donio je ukupnu pobjedu u četiri seta protiv Harela Levyja. Staro je dobro, barem u današnjem švedskom slučaju, nedjeljni junaci im imaju kombinirano 67 godina.

Njemačka - Južna Koreja 3-2 (Kohlschreiber - Lee 6:0, 4:6, 6:1, 7:6(1), Berrer - Jun 1:6, 6:3, 4:6)

Braunschweig je slavio Philippa Kohlschreibera, koji je sudjelovao u osvajanju sva tri boda protiv gostujućih Korejaca. Prvog dana bio je uvjerljiv protiv Jae-Sunga Ana, u subotu je slavio u paru s Philippom Petzschnerom, dok se u prvom nedjeljnom meču pobrinuo za nedostižnih 3-1 pobjedom nad Hyung-Taikom Leejem u susretu vodećih igrača reprezentacija.

Konačnih 3-2 postavio je Woong-Sun Jun, no Nijemci su tada već bili okrenuti prema četvrtfinalu, u kojem će dočekati Španjolce.

Peru - Španjolska 0-5 (Echazu - Robredo 4:6, 1:6, Miranda - Almagro 2:6, 3:6)

Izabranici Emilija Sancheza su bez pogrešnog koraka odradili gostovanje u Limi. Čistih 5-0 zaokružili su Tommy Robredo i Nicolas Almagro nedjeljnim pobjedama u dva seta.

Rumunjska - Francuska 0-5 (Pavel - Llodra 6:7(5), 6:7(7), Tecau - Clement 6:7(3), 6:2, 4:6)

Francuzi nisu ostavili domaćim Rumunjima ni mrvice. Michael Llodra i Arnaud Clement, subotnji pobjednički dvojac iz parova, u nedjelju je bio uspješan i u singlu, za konačnih gostujućih 5-0.

Austrija - SAD 1-4 (Koubek - M. Bryan 7:5, 1:0, predaja Bryana, Eschauer - B. Bryan 0:6, 6:3, 6:7(3))

I u Beču se sve znalo već nakon subote, a posljednji dan poslužio je za pokušaj Mikea i Boba Bryana u singlu. Mike je predao Stefanu Koubeku nedugo po gubitku prvog seta, dok je Bob u tri nadjačao Wernera Eschauera.

Amerikanci će u četvrtfinalu ugostiti Francuze, taj par posljednje osmorice djeluje jače od preostala tri. Svi četvrtfinalni susreti na rasporedu su 11. - 13. travnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!