Ostali sportovi

NFL: Spektakl na Havajima

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 11.02.2008.

Sinoć je na Aloha stadionu, na Havajima, tradicionalno odigran Pro Bowl, na kojem se ponajbolji igrači lige susreću i odmjeravaju snage…

Raspoređeni u dvije momčadi, sukladno konferencijama, oni igrači koju su izabrani od trenera, navijača i suigrača, već se 18. godinu za redom susreću na Havajima, tjedan nakon Super Bowla i to je jedinstvena prilika da se najbolji igrači američkog nogometa nađu na istom terenu, ili u istoj momčadi.

Giantsi su osvajači Super Bowla, a interesantno je da imaju samo jednog predstavnika na Pro Bowlu, i to braniča Osija Umenyioru.

Utakmica je završila pobjedom igrača NFC konferencije, rezultatom 42:30. Ali stvari nisu krenule u tom smjeru. AFC je pod dirigentskom palicom Peytona Manninga (11/16, 147 yardi, TD) započela vrlo čvrsto i povela 17:7 u prvoj četvrtini. U drugoj su povećali vodstvo na 24:7 i činilo se kako će AFC dominirati ovim Pro Bowl susretom.

"Nije bitno kako počnete, bitno je kako završite", komentirao je Terrell Owens, predstavnik NFC-a.

I to je govorio sa razlogom. NFC je preokrenuo utakmicu. Tony Romo (9/16, 87 yardi, 2 TD-a, presječena lopta), dodavač Cowboysa, pronašao je svog suigrača Owensa za polaganje i rezultat je smanjen na 24:14.

Zatim je Adrian Peterson odlučio učiniti svoj prvi Pro Bowl nastup upečatljivim i nezaboravnim. Peterson, proglašen najboljim novakom godine i vlasnik rekorda od najviše probijenih yardi u utakmici, svoju je povijesnu sezonu odlučio zatvoriti još jednom nagradom. Proglašen je igračem utakmice (prvi put od 1995 i Marshalla Faulka da je novak proglašen najkorisnijim igračem Pro Bowla), u susretu u kojem se u 16 probijanja probio za 129 yardi i dva TD-a, iskoristivši tako mlake obrane i preokrenuvši utakmicu.

Uz bok njemu bio je Terrell Owens koji je uhvatio osam dodavanja i postigao dva polganja. Romoa su kasnije zamijenili Matt Hasselbeck koji je upisao jedno TD dodavanje i Jeff Garcia koji je prebacio 117 yardi, uz jedan TD i osam upotpunjenih dodavanja od 10 pokušaja.

Kod AFC-a, Manninga su zamijenili dodavač Brownsa Derek Anderson (10/26, 103 yarda) i Ben Roethlisberger, QB Steelersa (čiji još jedan predstavnik, W. Parker, nije mogao nastupiti zbog ozlijede), prebacio je 42 yarda i upisao TD.

Od naizgled odličnih probijača AFC-a (Addai, Taylor, McGahee) nijedan nije uspio ostaviti dojam i više nego očito se primjećivao nedostatak ozlijeđenog Tomlinsona. Tom Brady i Randy Moss, predstavnici Patriotsa, također nisu nastupili na ovom Pro Bowlu.

Od hvatača su se ponajviše istakli Reggie Wayne, hvatač Coltsa, koji je ugrabio 5 dodavanja, a četiri su imali odlični hvatač Bengalsa T.J. Houshmandzadeh, te TE Chiefsa Tony Gonzales. Kod AFC-a je važno spomenuti učinak braniča Chargersa A. Cromartiea koji je sve podsjetio zašto su ga doveli ovdje. Najveći je kradljivac lopti ove sezone, sinoć presjekao dva dodavanja, te je i na revijalnoj utakmici pokazao svoj talent i svoje mogućnosti.

National Football League, Pro Bowl, rezultat: AFC – NFC 30:42.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!