Tenis

Reprezentativci ponovno u Dubrovniku

Ivor Krapac • ponedjeljak, 11.02.2008.

Nakon punih 12 godina, hrvatska Davis Cup reprezentacija će za dva mjeseca ponovno zaigrati u Dubrovniku. Od 11. do 13. travnja slijedi susret s Italijom u drugom kolu prve skupine Euroafričke zone, a Upravni odbor HTS-a odlučio je da će se taj dvoboj održati na jugu zemlje...

Birajući između Dubrovnika i Rijeke, članovi UO-a Hrvatskog teniskog saveza odlučili su se za soluciju koja se već neko vrijeme činila najizglednijom. Mjesto odigravanja bit će dvorana u Gospinom Polju.

Hrvatski reprezentativci su posljednji put u Dubrovniku igrali protiv Ukrajinaca u travnju 1996., također u drugom kolu prve skupine Euroafričke zone, kad su, s Goranom Ivaniševićem i Sašom Hiršzonom u prvom planu, gosti poslani kući s čistih 5-0.

Nadajmo se da je takvo što moguće i protiv Talijana 12 godina kasnije, ovog puta uz predviđene vodeće uloge Marina Čilića i Marija Ančića, ukoliko travanj dočekaju zdravi. No, ne treba 5-0, bilo kakva pobjeda bit će dobra.

Pobjednik dubrovačkog ogleda Hrvatske i Italije otići će u kvalifikacije za Svjetsku skupinu, koje su na rasporedu 19. - 21. rujna.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!