Ostali sportovi

Božić: "Pokazali smo da smo najbolji"

Tanja Vučić • utorak, 19.02.2008.

Na Europskom prvenstvu u Trstu za juniore i kadete Hrvatska je došla do najvećeg uspjeha, zlatne medalje i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U sastavu muške reprezentacije bio je i Čitlučanin Goran Božić, koji je prije osvajanja zlata u ekipnom dijelu, osvojio brončanu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u kategoriji +80 kg...

Goran ističe da se nije nadao medalji u pojedinačnoj konkurenciji nakon obavljenog ždrijeba, međutim na njegovu radost i na radost svih navijača Hrvatske to se ostvarilo.

Slika 1 od 2.

"U prvom kolu radio sam sa Španjolcem Vizuetom Fernandezom koji je kasnije postao prvak Europe i on me ulaskom u finale povukao u repasaš. Tada su uslijedila tri teška meča. U prvom meču pobijedio sam Talijana Zgarbinija rezultatom 2:0, a nakon toga Slovaka Tabaka kojega sam pobjedio s 4:3. U borbi za brončanu medalju pobijedio sam s 2:0 bh. reprezentativca Mašovića koji je branio naslov europskog prvaka", kazao je Goran o svome putu ka brončanoj medalji.

Vrhunac Europskog prvenstva ipak je bilo finale sa Srbijom i osvajanje naslova prvaka Staroga kontineta. Put ka medalji najsjanijeg sjaja počeo je pobjedama protiv Azerbejdžana, Švicarske i Makedonije. Za polufinalni i finalni meč Goran ističe da su bili dosta teški jer je riječ o dva iznimno kvalitetna protivnika. Na kraju u fair i športskom ozračju, Hrvatska je pobijedila susjede Srbe.

Slika 2 od 3.

"Iznenadio sam se ugodno, nije bilo tenzija ni od strane navijača i bilo je korektno. Sve je prošlo u najboljem radu u duhu fair playa i sportske igre. Bili smo spremni i fizički i psihički i nadali smo se zlatnoj medalji što se i ostvarilo. Svi su bili „napaljeni“ na nas i htjeli su nas pobijediti nakon uspjeha u Turskoj u listopadu na Svjetskom prvenstvu. Mi smo pokazali da smo najbolji. Zlatna medalja za mene puno znači, nakon dva peta mjesta s posljednjih europskih prvenstava i mislim da je zaslužena", kazao je Goran nakon najvećeg uspjeha hrvatske karate reprezentacije.

Sportnet.hr čestita našim karatistima uz nadu da će ovakve uspjehe nastaviti i u budućnosti. Prilika je već sljedeće godine na Europskom seniorskom prvenstvu u Zagrebu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!