Tenis

Ugodno popodne s Ivanom

Ivor Krapac • utorak, 26.02.2008.

Ivan Ljubičić pružio je vrlo dobru predstavu pred solidno popunjenim tribinama Ledene dvorane Doma sportova za prolaz u osminu finala PBZ Zagreb Indoorsa, u kojoj će se sresti s Lovrom Zovkom. Prvopostavljeni Ljubičić pobrinuo se da dobijemo barem jednog sigurnog hrvatskog četvrtfinalista pobjedom nad mladim Latvijcem Ernestsom Gulbisom...

Ivanovo ugodno popodne zaokruženo je sa 6:3 i 7:6(7) protiv 19-godišnjaka iz Rige, a nagoviješteno je breakom već u drugom gemu, što se pokazalo dovoljnim za osvajanje prvog seta. Gulbis u tom dijelu meča, a ni u drugom setu, nije mogao ni do break-lopte.

Veći dio druge dionice prošao je bez osobitih uzbuđenja, tek s dvije Ljubičićeve break-lopte u prva dva Latvijčeva servis-gema, no sve je obilno nadoknađeno u posve izjednačenom tie-breaku.

Slika 1 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

Vezane vijesti

Ljubo ga je otvorio ranim mini-breakom i vodstvom od 3:0, da bi u nastavku posustao, izgubio naredna četiri poena i našao se u zaostatku od 4:3. No, "valovit" tijek tie-breaka nastavljen je s dva Gulbisova izgubljena servis-poena i padom u zaostatak od 6:4, uz dvije Ivanove meč-lopte od kojih je posebno izgledna bila ona prva, kad je prvi nositelj nakon dobrog prvog servisa poslao malo prekratki forhend, dovoljno da ga Latvijac kazni prolazom bekhend-dijagonalom.

Gulbis je potom nastavio seriju dobivenih poena i okrenuo na 7:6, no na tome je stalo, uz Ivanovu spašenu set-loptu forhend-winnerom nakon dobrog prvog servisa, pa dobivanje i preostala dva poena za veselje u dvorani.

Slika 3 od 4.
Foto: Kristijan Komarica

"Bilo je u redu, možda sam jedino malo promašio sa žicama, bile su premekane i dosta toga mi je letjelo s reketa", komentirao je drugi hrvatski "reket" nakon pobjede: "Sve u svemu, zadovoljan sam serviranjem i igrom."

"Podloga mi odgovara bolje nego ona prošlogodišnja, loptica odskače više što je dobro za moju igru", nastavio je Ivan, dodajući i da mu nije presudno okonča li meč u svoju korist u dva ili tri seta - iako ovakav ishod nedvojbeno pomaže: "Igra se dan za danom, dobro je uštedjeti energiju."

Slika 2 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

U srijedu čeka danas vrlo raspoloženi Zovko, mogla bi to biti prava poslastica za gledatelje...

"Nisam ga gledao danas, no vidio sam ga ove zime u San Remu i u Monte Carlu, drago mi je da je pronašao želju i motivaciju da napravi nešto ozbiljno", kazao je Ivan o sutrašnjem protivniku.

PBZ Zagreb Indoors, 26.2.2008., prvo kolo: Ljubičić (Hrvatska, 1) - Gulbis (Latvija) 6:3, 7:6(7), Haase (Nizozemska) - Berrer (Njemačka) 6:4, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!