Košarka

Zagreb izborio majstoricu

Kristian Hohnjec • utorak, 26.02.2008.

Zagreb Croatia osiguranje pobijedio je Barons u drugom susretu četvrtfinala Fibinog Eurocupa, te tako izborio treći odlučujući dvoboj (80:74). Sastavom je sjajno dirigirao Jakov Vladović, uz pomoć Tomića i Simona, a pobjeda je mogla i biti uvjerljivija da nije bilo kolapsa u završnici...

U početku Zagreb su u egalu gotovo sami održvali Ante Tomić i Jakov Vladović, koji su postigli 15 od prvih 18 koševa Mrava. Domaćin se je uspio odvojiti početkom druge četvrtine (serija 10:0) kada im se priključio Kruno Simon (26:15). Zahvaljujući Škeli i Batisti Baronsi su uspjeli smanjiti zaostatak na četiri poena, međutim tada slijedi uragan Zagreba u završnici poluvremena.

Postojani Vladović izvrsno je dirigirao igrom Pavličevićeve momčadi, a veliku ulogu odigrali su igrači s klupe. Ponajprije Gordan Zadravec i Hrvoje Kovačević, nakon čije se trice na poluvrijeme otišlo s uvjerljivih +14 (46:32).

Kraj treće četvrtine pripao je Kruni Simonu. Bek Zagreba postigao je osam uzastopnih koševa (dvije trice) i odveo Mrave na 66:48. Veliki zaostatak Latvijci su u završnici uspjeli dobrano nadoknaditi, čak doći na -5 (74:69) košem Batiste dvije minute prije kraja. Ipak, sve dvojbe oko pobjednika u sljedećem napadu tricom otklanja Filip Bašljan. Završilo je 80:74.

Jakov Vladović (16 poena, 10 asistencija) nastavio je u stilu najboljeg asistenta natjecanja, a nove dobre partije pružili su Ante Tomić (16 koševa, osam skokova) i Kruno Simon (17 poena, pet skokova). Kod Baronsa su se istakli litavski veteran Gustas (16 koševa, četiri asista) i posuđeni igrač Lietuvos Rytas, Brazilac Batista (13 poena, osam skokova).

Odlučujući susret na rasporedu je sljedeći tjedan u Rigi.

Fiba Eurocup, četvrtfinale, 2. utakmica: Zagreb CO - Barons Riga 80:74.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!