Tenis

HTS omogućio Karloviću da "trikom" ode u Peking

Ivor Krapac • petak, 29.02.2008.

Ivo Karlović ipak bi mogao zaigrati na Olimpijskim igrama u Pekingu - ukoliko sam tako odluči. Iako trenutno ne ispunjava uvjete za nastup na OI, prvi hrvatski "reket" ovog će se ljeta tamo naći ako Hrvatskom teniskom savezu pismeno uputi potvrdu da se stavlja na raspolaganje reprezentaciji, što je dovoljno da se, kako je pojasnila izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić, kvalificira za olimpijski turnir u Kini...

Karlovićev slučaj bio je jedna od tema današnjeg zagrebačkog sastanka Upravnog odbora HTS-a, koji je jednoglasno potcrtao da će odluka o Karlovoj sudbini u Davis Cup reprezentaciji biti isključivo na izborniku Goranu Prpiću, koji je već najavio da ga ne namjerava zvati.

Ukoliko Karlović napravi ono što je za očekivati, pismeno se stavi na raspolaganje reprezentaciji, a Prpić ga, što je također za očekivati, odbije, stvar je jasna - pismena igračeva potvrda da želi igrati u Davis Cupu dovoljna je za nastup u Pekingu.

Slika 1 od 1.

Ako ga, pak, Prpić pozove za nastup protiv Talijana 11. - 13. travnja, moglo bi biti zanimljivo što će Karlović napraviti. Ako odbije, također je sve jasno, nije na raspolaganju reprezentaciji. Jedino što se čini logičnim ukoliko želi nastupiti na OI, istodobno ne želi nastupiti u Davis Cupu, a izbornik ga pozove za Talijane, jest da se opravda zdravstvenim razlozima, što u Karlovićevom slučaju ne bi bila novost.

Zasad Karlović nema uvjete za nastup na OI, u Davis Cupu je bio na raspolaganju reprezentaciji samo 2005., u jednoj od četiri kvalifikacijske godine, od kojih su 2007. i ova nužne. Lani ga nije bilo, a što će biti ove godine, ostaje da vidimo.

Na "jelovniku" Upravnog odbora HTS-a bio je i grad domaćin susreta Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu II Fed Cupa, 26. i 27. travnja u Hrvatskoj. Jedno vrijeme je ozbiljan kandidat bila Pula, koja je ipak morala odustati zbog zauzetosti dvorane drugim priredbama, a obzirom da je izbornik Prpić u dogovoru s igračicama poželio da se igra u dvorani i na tvrdoj podlozi, kao prvi kandidat nametnuo se Zagreb, točnije, Mala dvorana zagrebačkog Doma sportova.

Obzirom da ostali gradovi s prikladnim dvoranama nisu iskazali interes ugostiti ovaj susret, najvjerojatnije će se igrati u Zagrebu, no kamen spoticanja zasad je međunarodno plesno natjecanje koje bi se u terminu Fed Cupa trebalo održati u Maloj dvorani Doma sportova. Gradonačelnik Milan Bandić iskazao je želju da se igra u glavnom gradu, a konačna odluka past će do ponedjeljka, kad će se Međunarodnom teniskom savezu javiti grad domaćin.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!