Rukomet

Podravki finale prije finala Hrvatskog kupa

Maja Čeko • nedjelja, 02.03.2008.

Završeni su četvrtfinalni susreti Hrvatskog kupa za žene. Osim Trešnjevke koja je već osigurala ulazak u polufinale, bez većih iznenađenja u polufinale su se plasirale i Podravka, Trogir i Arena...

U utakmici koja se u rukometnim krugovima nazivala "finalem prije finala" igrali su Lokomotiva i Podravka u zagrebačkoj Kutiji šibica. Podravka bez Ivanke Hrgović, a Lokomotiva bez Jelene Grubišić i Vesne Milanović Litre.

Koprivničanke su snažno krenule u utakmicu vjerojatno znajući kako je Lokomotiva najteži protivnik kojeg su mogli izvući u četvrtfinalu i kako je potrebno što prije stvoriti prednost. Takve planove donekle im je poremetila sjajna golmanica Lokosica Marija Zeljko koja je inače skupila čak sedamnaest obrana. Čvrsta obrana obiju strana razlog je zašto utakmica nije obilovala golovima. Lokomotiva je tako tek u 20. minuti uspjela doći do izjednačenja 8:8 i odmah zatim i u svoje prvo vodstvo na utakmici. Pred kraj poluvremena rezultat na semaforu pokazivao je 12:12 i Zdravko Zovko zove time-out nakon kojeg Podravka završava poluvrijeme sa dva razlike.

Drugo poluvrijeme Koprivničanke su iskoristile kako bi još više pobjegle domaćinima. Vrlo brzo razlika se povećala na četiri gola prednosti koje Lokosice nisu više uspjele sustići. Dokrajčile su ih Miranda Tatari sa 8 golova na utakmici te Žderić, Pasičnik i Kožnjak. Najviše što su se rukometašice Lokomotive uspjele približiti Podravki bilo je na dva gola zaostatka i to zahvaljujući iskusnoj Nikici Pušić koja je bila najefikasnija igračica utakmice sa devet pogodaka i već spomenutoj izvrsnoj golmanici Zeljko. No, ni to nije bilo dovoljno pa su Koprivničanke uspješno završile „finale prije finala“ rezultatom od 26:23.

Jedno od najugodnijih iznenađenja četvrtfinala zamalo su postale rukometašice Sesveta. One su stigle u goste Trogiru koji nije očekivao tako dobru igru svojih suparnica koje su im brzo pobjegle na tri gola razlike. Trogiranke su pokušale loviti razliku koja se polako povećavala da bi na kraju poluvrijeme otišlo Sesvetama sa velikih 6 golova prednosti.

Neiskustvo rukometašica Sesveta, ali i iznimno raspoložena Ivana Petković u redovima Trogira, koštale su Sesvete ulaska u polufinale Hrvatskog kupa. Sve do posljednjih deset minuta Trogiranke su bile te koje su morale loviti zaostatak, ali onda u posljednjim minutama postižu dva gola prednosti koja ih vode u polufinale.

Posljednju ulaznicu za polufinale osvojila je očekivanom pobjedom protiv varaždinske Koke. Bila je to iznimno korektna utakmica ako pogledamo statistiku koja pokazuje da nije bilo kaznenih udaraca niti isključenja s nijedne strane. Arena je prvo poluvrijeme završila sa minimalnom razlikom 15:14, ali je zato u drugom poluvremenu pokazala svu svoju snagu i zaključila utakmicu sa pet golova prednosti rezultatom 27:22.

Hrvatski rukometni kup (ž), četvrtfinale:

Lokomotiva – Podravka Vegeta 23:26 (12:14)

Trogir – Sesvete Agroproteinka 25:23 (8.14)

Arena - Koka 27:22 (15:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!