Liga prvaka - Grupa 3, 4. kolo, 02.03.2008.
RK Zagreb
RK Zagreb 27:26 HSV Hamburg
HSV Hamburg

Veliki Zagreb

Vedran Attias • nedjelja, 02.03.2008.

Tisuće je grla u Ledenoj dvorani zaorilo nakon pobjede Croatia osiguranja nad Hamburgom. Težak i neizvjestan susret brzom je kontrom u 60. minuti riješio Zlatko Horvat, koji je zabio za 27:26...

Liga prvaka

Liga prvaka, drugi krug, skupina 3, četvrto kolo
Zagreb, Ledena dvorana Doma sportova, gledatelja 6.500
Suci: Chernega i Poladenko (Rusija)

Croatia osiguranje Zagreb: Jerković, Somić, Kaleb 2, Koloper, Duvnjak 3, Lazarov 7(2), Špoljarić , Vori 6, Džomba 7(2), Valčić, Kopljar, Bedekovič, Horvat 2, Vukić , Bičanić

HSV Hamburg: Bitter, Sandstrom, Jansen 1, Ursić, Flohr 2, Bruno 5, Schult, Torgovanov, Grimm 1, Gille B 2, Gille G 4., Muller, Lindberg 3, Lijewski 1, Hens 4, Yoon 3.

Obrane:
CO Zagreb: Jerković 6, Somić 7
HSV Hamburg: Bitter 11, Sandstrom

Sedmerci:
CO Zagreb: 4/4 (Lazarov 2/2, Džomba 2/2)
HSV Hamburg: 2/2 (Yoon 2/2)

Isključenja:
CO Zagreb: 2 minute
HSV Hamburg: 10 minuta

Červar je utakmicu, već standardno, počeo s Bičanićem na klupi, a u igri su na vanjskim pozicijama, uz Lazarova, bili Valčić i Duvnjak. Početak je bio tvrd kao što se i očekivalo te smo prvi gol vidjeli tek nakon tri minute kada je Hens probio Somića.

Ruski suci vrlo su se rano, već u 4. minuti, odlučili na prvo isključenje i dvije minute je dobio Bertrand Gille zbog prekršaja na Lazarovu, a vrlo raspoloženi Džomba zabija sa sedam metara za 2:2.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Zagreb je vrlo brzo obranu 3-2-1 promijenio u 4-2 jer je Hens odmah zabio dva gola i tako pokazao kako se takvom obranom njega ne može zaustaviti. Nova, 4-2 obrana s Horvatom i Kalebom na Hensu i Yoonu bila je dosta bolja i vanjski pucači Hamburga nisu više mogli tako lako doći do šuta.

Nekoliko minuta kasnije i drugi, ništa manje od brata agresivni Guillaume Gille dobio je isključenje. Zagreb nije uspio iskoristiti brojčanu prednost te se i dalje igralo gol za gol. Červar je tada unio promjene u igri – prvi puta je na gol poslao Jerkovića, a na lijevog vanjskog Bičanića.

Gosti nisu ozbiljno shvatili isključenja sudaca pa su nastavili s (pre)agresivnom obranom pa je tako vrlo brzo i Yoon dobio dvije minute isključenja. Ovoga puta Zagreb je iskoristio igrača više i poveli su 11:8 nakon što je Džomba realizirao još jedan sedmerac.

Slika 4 od 5.
Foto: Davor Sajko

U sljedećem napadu Jerković brani zicera Lijewskom, no u kontri Vori gađa prečku i tako Zagreb ne uspijeva otići na četiri razlike. Jansen vrlo brzo zabija za 11:9, a na tri razlike vraća Džomba cepelinom na dodavanje Lazarova. Nekoliko grešaka zagrebaša do odmora i gosti su se uspjeli vratiti u utakmicu te na odmor otići s 12:12.

U nastavku, slična priča. Igralo se gol na gol i samo je dva puta neka momčad imala dva razlike – Zagreb je vodio 23:21 i 24:22. Na početku drugog dijela Červar je pokušao promijeniti obranu u 5-1 s Horvatom na prednjem jer je baš ta obrana donijela pobjedu protiv Flensburga.

Zagrebaši su se mučili u napadu, a s druge strane je Bruno bio nerješivi problem za obranu našeg prvaka. 15 minuta prije kraja, rezultat je bio 19:19, a Červar vraća Somića na gol i ovaj odmah skida udarac Bruni i to je bio kraj njegove serije pogodaka.

Slika 3 od 4.
Foto: Davor Sajko

U 50. minuti na semaforu je pisali 23:22 za Zagreb, a Lazarov i Gille razbranili su vratare lošim udarcima – Somića na jednoj i Bittera na drugoj strani. Kada je Vori zabio za 24:22 izgledalo je kako će Zagreb ući u barem malo mirniju završnicu, no ništa od toga.

Gosti rade seriju 3:0 i pogotkom Brune u 55. minuti vode 25:24. Tada se dogodio jedan od ključnih trenutaka utakmice - Flohr je dobio isključenje i Zagreb je imao sjajnu priliku sa igračem više doći do pobjede.

Lazarov sa sedam metara i Horvat preokrenuli su rezultat te je Zagreb poveo 26:25 tri minute prije kraja. u posljednjoj minuti – drama u Ledenoj. Prvo Lindberg, uz dosta sreće i odbijanja, zabija za 26:26, a onda Bitter brani Lazarovu i gosti imaju napad za prednost.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Odlična reakcija Vukića u obrani donijela je Horvatu kontru koju kapetan Zagreba realizira za konačnih 27:26. Na kraju, Duvnjak, Vori i Horvat odigrali su odličnu obranu, i uz blagu naklonost ruskog suca, lopta je bila u rukama zagrebaša koji su ju vješto sačuvali zadnjih desetak sekundi.

Sve u svemu, veličanstvena rukometna priredba u Ledenoj i fenomenalna pobjeda Zagreba koji je pokazao kako se već ove godine može boriti s najboljima. Prije ove druge skupine pričalo se kako Zagreb nema šanse protiv nijedne momčadi i kako možda u Ledenoj mogu “podnošljivo“ izgubiti, no igrači Line Červara, nošeni prekrasnom atmosferom, ne samo da mogu – nego i jesu pobijedili sve u Ledenoj.

Liga prvaka, 4. kolo: Croatia osiguranje - HSV Hamburg 27:26 (12:12)

Liga prvaka - Grupa 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

RK Zagreb27:26HSV Hamburg
Flensburg30:30SDC San Antonio
1HSV Hamburg 6187:180+78
2SDC San Antonio 6179:172+76
3RK Zagreb 6170:177-76
4Flensburg 6176:183-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!