Ostali sportovi

Japanski poljubac za novi početak

Vedran Stilin • petak, 07.03.2008.

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović samo devet dana prije zakazane borbe saznao je tko će stajati u suprotnom kutu ringa u Saitama Areni. Riječ je o domaćem borcu Yoshihiru "Kiss" Nakau poznatom više po ljubljenju Heatha Herringa, nego svojim borbama…

Nakon neslavno okončane epizode u američkom UFC-u, Cro Cop vratio se u voljeni Japan pod okrilje novoosnovane organizacije Dream kako bi vratio poljuljano samopouzdanje i na velika vrata ponovno se okušao među najboljim teškašima UFC-a.

Pri samom potpisivanju ugovora znalo se kako će prvu borbu imati 15. ožujka, međutim organizator je imao velikih problema u pronalasku suparnika Filipoviću jer su redom svi odustajali. Tako su se na toj listi našli Don Frye, Dong Sik Yoon i već najavljeni Mighty Mo, međutim u konačnici je Yoshihiro Nakao pristao ući u ring s osvajačem Grand Prixa u istoj toj dvorani.

Riječ je o 35-godišnjem hrvaču bez prevelikog iskustva u mješovitim borbama tako da je do sada samo sedam puta izlazio u ring, od čega je zabilježio šest pobjeda i jedan poraz. To svakako nije statistika vrijedna velike pažnje, međutim ostao je zapamćen po incidentu krajem 2005. godine kada je prije početka borbe tijekom pojašnjavanja pravila poljubio u usta svog protivnika Herringa što je okončano silovitim nokautom od strane Amerikanca, zbog čega borba nije niti održana.

Nadamo se kako mu takvi potezi neće padati na pamet prije i tijekom borbe s Filipovićem 15. ožujka jer ionako mu se daje malo šanse protiv odlično raspoloženog i pripremljenog hrvatskog borca, spremnog za velika ostvarenja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!