Tenis

Ivanović i Šarapova uz puno muke

Vedran Babić • srijeda, 19.03.2008.

Mečevi ženske osmine finala Indian Wellsa nisu proizveli nikakva iznenađenja. Prvih pet nositeljica izborilo je četvrtfinale, a daleko najzanimljivije mečeve ponudile su nam Ana Ivanović i Francesca Schiavone, te Marija Šarapova i Alona Bondarenko...

20-godišnja Srpkinja se zasad solidno nosi s pritiskom kojeg za sobom vuče status prve nositeljice ovako jakog turnira. Ivanović je doduše, prvi set izgubila, da bi iduća dva osvojila sa 7:5 i 6:2 i tako Talijanki uskratila priliku da na svom drugom uzastopnom turniru porazi tenisačicu na čelu ždrijeba. Nedavno u Dubaiju Schiavone je bila bolja od Justine Henin.

Petnaesta nositeljica Alona Bondarenko se Šarapovoj pokazala kao znatno tvrđi orah nego se očekivalo. Ruskinja koja ove sezone još ne zna poraz, plasman među osam je osigurala tek sa 6:4 u trećem setu, a sljedeći, još veći izazov, dvoboj je s braniteljicom naslova Danielom Hantuchovom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Slovakinja je u sjajnoj formi ove sezone i na dobrom putu ka trećem naslovu u Kaliforniji nakon 2002. i 2007. Niti Sania Mirza nije našla lijek protiv pete nositeljice, te je porazom 6:1 i 7:6 (4) napustila turnir.

Hantuchova je o susretu sa Šarapovom izjavila: ''Bit će to uzbudljiv meč. Ona igra u odličnoj formi tako da će ovo biti veliki ispit za mene. Osjećam se sjajno ovdje, puna sam samopouzdanja i znam da ću, ukoliko želim opet pobijediti, morati igrati najbolje što znam.''

Lanjska finalistica Svetlana Kuznjecova izgubila je pet gemova protiv mlađahne Caroline Wozniacki iz Danske, a Jelena Janković šest od Medine Garrigues.

Lindsay Davenport žongliranje između obitelji i teniskih terena očigledno ne smeta. Rutiniranom je izvedbom u dva seta izbacila šestu nositeljicu Marion Bartoli iskoristivši četiri od šest break lopti. Vera Zvonareva izgubila je prvi set na putu do pobjede nad Australkom Casey Dellacquom i uz preokret ostala u potrazi za prvom titulom 2008. nakon dva poraza u finalima Hobarta i Dohe.

Najmlađa sudionica četvrtfinala i dalje sjajno gura. Poljakinja Agnieszka Radwanska je s 4:6, 6:2 i 6:4 pobijedila domaću tenisačicu Ashley Harkleroad u meču u kojem je od čak 35 šansi za obrat iskorišteno njih 16.

WTA Indian Wells, 18.3.2008, osmina finala: Ivanović (Srb, 1) – Schiavone (Ita, 13) 2:6, 7:5, 6:2, Zvonareva (Rus, 12) – Dellacqua (Aus) 6:7 (5), 6:0, 6:4, Janković (Srb, 3) – Medina Garrigues (Špa, 20) 6:3, 6:3, Davenport (Sad, 24) – Bartoli (Fra, 6) 6:2, 7:5, Hantuchova (Svk, 5) – Mirza (Ind, 21) 6:1, 7:6 (4), Šarapova (Rus, 4) – A. Bondarenko (Ukr, 15) 6:2, 5:7, 6:4, A. Radwanska (Polj, 10) – Harkleroad (SAD) 4:6, 6:2, 6:4, Kuznjecova (Ita, 2) – Wozniacki (Dan) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!