Tenis

Ožegović u drugom kolu

Maja Čeko • srijeda, 19.03.2008.

Na ITF turnirima ovog tjedna, Hrvatska je imala tri predstavnice od kojih je samo Nika Ožegović na Tenerifima uspjela proći prvi krug i plasirati se u daljnje natjecanje.

Turnir na Tenerifima vrijedan je 25 000 $, a naša tenisačica Nika Ožegović, postavljena za treću nositeljicu, u prvom je kolu igrala protiv sedamnaestogodišnje Slovakinje Kristine Kucove (515.). Dovoljna su bila dva seta sa 6:1 i 7:5 da Ožegović nastavi u sljedeće kolo gdje je očekuje Mailen Auroux.

Gianna Doz je nakon prošlotjednog ispadanja u prvom kolu Dijona istu tradiciju nastavila i ovog tjedna u grčkom Porto Raftiu. Iako je bila postavljena za četvrtu nositeljicu turnira u prvom kolu je izgubila od sedam godina mlađe Čehinje Jandove. Prvi set je otišao u ruke naše tenisačice, ali sljedeća dva je uvjerljivo dobila mlada Čehinja.

Naša posljednja ovotjedna predstavnica , Petra Šunić, igrala je u Italiji protiv domaće tenisačice Martine Di Giuseppe. U trinaestoj igri prvog seta bolja je bila Talijanka, a jednako je nastavila i u drugom setu gdje je bila bolja od Šunić sa 6:0.

ITF Tenerife, 25 000 $, 1. kolo: Ožegović (Hrvatska, 3.) – Kucova (Slovačka) 6:1, 7:5

ITF Porto Rafti, 10 000 $, 1. kolo: Jandova (Češka) – Doz (Hrvatska, 4.) 2:6, 6:3, 6:0

ITF Rome - Pomezia, 10 000 $, 1.kolo: Di Giuseppe (Italija) – Šunić (Hrvatska) 7:6(2), 6:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!