Košarka

Partizan detronizirao Panathinaikosa

Goran Markuš • četvrtak, 20.03.2008.

Sigurnom i konstantnom igrom, Montepaschi i Partizan su stigli do četvrte pobjede u skupini D i time se plasirali u četvrtfinale Eurolige. Boljom koš razlikom Siena će kao prvoplasirana u grupi imati prednost domaćeg terena u nastavku natjecanja…

Iako je Panathinaikos uspio zaustaviti ponajboljeg igrača Partizana ove sezone, Nikolu Pekovića dvojica veterana snašla su se u novonastaloj situaciji i odvela svoj klub do još jedne velike pobjede. Naime, dok je Milt Palacio sa 24 poena zasluženo odnio titulu najboljeg strijelca na susretu, Dušan Kecman je sakupivši 16 poena i 13 skokova stigao do double-double učinka.

Iako su gosti imali nekoliko mini serija kojima su se uspjeli malo približiti, domaćini su pokazali srce i timskom igrom uspjeli savladati protivnike. Najveća krivnja pada na Michaela Batistea (12 poena, 4 skoka) i Vassilisa Spanoulisa (11 poena, 3 skoka) koji nisu pokazali svoju najbolju stranu kao Šarunas Jasikevičius na čija je leđa palo održavanje svoje ekipe u utakmici. Naš Nikša Prkačin u sedam je minuta skupio četiri poena i dva skoka dok Andrija Žižić nije ušao u igru.

Dok su na početku susreta izgledali malo izgubljeni igrači Montepaschia brzo su se snašli i uspjeli se vratili te preuzeli vodstvo koje nisu ispuštali do kraja susreta. Odličan Romain Sato vodio je momčad sa 25 poena uz 80% šut za tri, a Terrell McIntyre (14 poena, 7 asistencija), Bootsy Thorton (10 poena) i Benjamin Eze (10 poena, 100% šut za dva) pobrinuli su se da njegov trud ne bude uzaludan.

Iako su petorica igrača Efesa stigla do dvoznamenkastog broja poena ekipi je nedostajao igrač koji bi se izdvojio i tako omogućio svome klubu da ozbiljnije priprijeti Sieni. Ovom je pobjedom Montepschi zasluženo završio na vrhu skupine D i imat će prednost domaćeg terena u nastavku natjecanja.

Euroliga, skupina D, šesto kolo:
Partizan Igokea – Panathinaikos 82:73
Montepaschi Siena – Efes Pilsen 80:67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!