Košarka

Nakon prvaka Europe, odletio i domaćin Final Foura

Tomislav Globan • četvrtak, 20.03.2008.

Nakon jučerašnje eliminacije europskog prvaka, u četvrtak je još jedan velikan šokantno završio svoj europski pohod. Real Madrid poražen je u Pireju od Olympiacosa i suprotno svim očekivanja ostao bez četvrtfinala. Žal u Madridu bit će još veća jer se ovosezonski Final Four igrati upravo u španjolskoj prijestolnici...

Olympiacos - Real Madrid 72:63

Olympiacos je uz Partizan i Fenerbahče najveće iznenađenje ovosezonske Eurolige. Crveni su u Top 16 startali omjerom 0-2, no u preostala četiri kola nanizali su jednako toliko pobjeda i posve zasluženo izborili četvrtfinalne oglede s moskovskim CSKA.

Na pirejskom stadionu Mira i prijateljstva 12.000 gledatelja natiskalo se kako bi vidjelo može li Olympiacos protiv favoriziranog Reala napraviti posljednji i odlučujući korak k četvrtfinalu. Bila je to iznimno napeta utakmica u kojoj se teško stvarala osjetnija prednost. Tek su tri i pol minute prije kraja "nemogućom" tricom od table Bouroussisa Grci pobjegli na, za ovu utakmicu, golemih +9 (60:51).

Madrižani su se preko Hervellea i Lopeza pokušali vratiti u egal, smanjili na 60:56, no uzastopnim ubačajima Blakneyja i Greera Olympiacos bježi na osam razlike, minutu prije kraja i rješava pitanje pobjednika. Najefikasniji kod domaćih bio je Vasilopoulos s 14 poena i šest skokova te Teodošić s 12 koševa, dok su Realove najveće uzdanice Reyes, Smith, Bullock i Tunceri u najvažnijem trenutku potpuno zakazale.

Maccabi - Žalgiris 80:66

Uz Olympiacos u četvrtfinale se iz ove skupine plasirao i Maccabi. Izraelci su potvrdili prvo mjesto u skupini rutinski u Tel Avivu svladavši Žalgiris i za Final Four će se boriti s Barcelonom.

Litavci su se dobro držali do početka treće četvrtine kada Maccabi radi seriju 12:0 i odlazi na 16 koševa prednosti (56:40) koja do kraja više nijednom nije bila ugrožena. Izraelce je predvodio Halperin sa 17 koševa i osam asistencija, a Nikola Vujčić odigrao je vrlo dobro, ubacivši 12 poena za 20 minuta, dodavši šest skokova i četiri asistencije. U petom Žalgirisovom porazu, Popović je sudjelovao s 11 poena, dok je Markota odigrao vrlo loše, završivši utakmicu s negativnom valorizacijom (-7) s četiri poena i tri izgubljene lopte.

Skupina F, konačni poredak:
Maccabi 4-2
Olympiacos 4-2
Real Madrid 3-3
Žalgiris 1-5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!