Tenis

Sve spremno za srpsko–rusko finale

Vedran Babić • petak, 21.03.2008.

Po prvi puta će se u polufinalu Indian Wellsa sučeliti prve četiri nositeljice. Nakon dvije Ruskinje koje su ranije izborile svoj plasman, sinoć su im se pridružile i dvije Srpkinje. Ana Ivanović izbacila je Veru Zvonarevu, dok je Lindsay Davenport predala svoj meč Jeleni Janković...

Pet početnih gemova pripalo je Ivanović, koja je uza samo pet izgubljenih poena na servisu i dva breaka ekspresno došla do 6:1. Početak drugog seta najavio je slična događanja jer je Ivanović ponovno krenula s obratom. Ipak, borbena Ruskinja nadoknađuje zaostatak, da bi ubrzo ponovno posrnula na vlastitom servisu. Tu je priči bio kraj, jer je druga tenisačica svijeta lako zaključila meč u svoju korist.

''U drugom setu sam malo izgubila ritam igre i koncentraciju nakon breaka, ali u konačnici sam sretna što sam na kraju drugog seta ostala mirna i odigrala dobro'', izjavila je 20-godišnja Ivanović, osvrnuvši se i na činjenicu da je prva nositeljica: ''Dolazeći na ovaj turnir osjećala sam malo više pritiska, no, nastojim ne obazirati se previše na to. Znam da imam igru s kojom mogu pobijediti svakoga, a i sve preostale tenisačice u ždrijebu sam već prije pobijedila, tako da mi to daje još više samopouzdanja.''

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Srpsko polufinale upotpunila je Jelena Janković, koja je prvi set protiv Lindsay Davenport dobila sa 6:2. Uslijedila je predaja Amerikanke zbog ozljede donjeg dijela leđa. ''Već nakon prva dva gema sam počela osjećati bol, što mi je dodatno otežalo kretanje. Ovakve stvari se događaju, a kada si upoznat s ozljedama onda odmah znaš u čemu je problem'', prvi su utisci nekadašnje prve na svijetu.

Janković i Ivanović su se dosada sastajale pet puta, i čak četiri meča su završila s pobjedom mlađe Srpkinje, od toga sva tri prošle sezone. ''Iz nekog razloga imam negativan omjer protiv nje. Neke tenisačice ti odgovaraju, neke ne, tako to ide. Međutim, puno sam radila na svojoj igri u zadnjih desetak dana i osjećam se mnogo bolje nego na početku sezone. Nemam nikakvih ozljeda i spremna sam trenirati i napredovati malo pomalo. To mi je glavni cilj'', zaključila je 23-godišnja Janković.

U drugom polufinalu će se noćas također sastati Šarapova i Kuznjecova. Trostruka osvajačica Grand Slam turnira je favorit i vodi s 4-3 u međusobnim dvobojima, a uz to još nije doživjela poraz ove sezone. Iako će pobjednika u oba polufinala biti teško prognozirati, ono što je jedino sigurno je da će finale u svakom slučaju biti između srpske i ruske tenisačice.

WTA Indian Wells, 20.3.2008., četvrtfinale: Ivanović (Srb, 1) – Zvonareva (Rus, 12) 6:1, 6:4, Janković (Srb, 3) – Davenport (SAD, 24) 6:2, predaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!