Tenis

Povratak s porazom

Ivor Krapac • ponedjeljak, 24.03.2008.

Dugo smo čekali ponovno ugledati ime Karoline Šprem na nekom teniskom turniru, još od sredine svibnja prošle godine i nastupa u Rimu. Povratnički meč napokon se dogodio u kvalifikacijama jakog Tier I WTA turnira u Miamiju, uz previsoku rusku prepreku u prvom kolu...

Ozbiljni problemi s laktom odvojili su Karolinu od teniskih terena i uzrokovali pad na trenutno tek 222. mjesto na svijetu, gurnuvši je praktički na novi početak. Prvi nastup u ovoj sezoni dogodio se tek na startu kvalifikacija uglednog turnira na Floridi, a s druge strane mreže bila je 20. nositeljica Galina Voskobojeva.

23-godišnja ruska tenisačica, 90. na svijetu, pokazala je previše za hrvatsku povratnicu, isprativši je u tri seta, sa 6:2, 4:6 i 6:1. Ozbiljna borba trajala je samo u prve dvije dionice, uz jači Karolinin otpor nego će reći rezultat u prvom i tijesno dobiveni drugi set, s ključnim breakom za vodstvo od 5:4.

Ne baš neočekivano uzimajući u obzir nedostatak mečeva, u posljednjem setu Karolina više nije predstavljala poseban problem svojoj ruskoj protivnici, koja je do kraja ispustila još samo jedan gem. Sveukupno, trajalo je malo duže od dva sata, a za nešto više nedostajao je prvenstveno bolji servis hrvatske predstavnice.

Jedan as, šest dvostrukih, samo 54 % ubačenog prvog servisa, sve to pomoglo je Voskobojevoj da izbori čak 18 break-lopti u meču, od kojih je iskoristila šest, sasvim dovoljno za prolazak u sljedeće kolo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!