Rukomet

Poreč nakon sedmeraca u polufinale

Zvonimir Šimunović • srijeda, 26.03.2008.

Rukometaši Poreča plasirali su se u završnicu Hrvatskoga kupa. Nakon uzbudljive utakmice i izvođenja sedmeraca Porečani su na domaćem terenu bili bolji od Medveščaka...

Iako je i prije početka susreta Poreč kao četvrtoplasirana momčad prvenstva slovila kao veliki favorit za prolazak u daljnji tijek natjecanja, Zagrepčani (12. u prvenstvu) su pružili veliki otpor i poklekli tek nakon izvođenja sedmeraca. Početak utakmice tekao je u ravnopravnoj igri, da bi gosti u poveli 8:10 u 21. minuti. Prednost su držali do odmora (14:16), najviše zahvaljujući vrlo dobroj igri u napadu gdje su prednjačili Šunjić (11 golova) i Batinović (9).

U nastavku Medveščak drži prednost sve do 40. minute kada Poreč diže nivo igre u obrani, postiže četiri uzastopna pogotka i dolaze do vodstva 22:21. Sljedećih deset minuta igra se gol za gol, a u 50. minuti gosti koriste igrača više i ponovo stvaraju prednost (24:26). Ipak, do kraja utakmice Poreč hvata priključak i zahvaljujući pogotku sjajnog Banića (12 golova) nekoliko sekundi prije kraja lovi izjednačenje 28:28.

U raspucavanju sedmeraca igrači Medveščaka bili su potpuno dekoncentrirani i pogodili su samo jednom (Šunjić), dok su domaći precizni bili četiri puta i tako su nakon velike borbe uspjeli izvojevati plasman u polufinale kupa.

Hrvatski rukometni kup (m):

Poreč – Medveščak KM 32:29 (28:28; 14:16)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!