Tenis

Poražena Kostanić Tošić

Maja Čeko • srijeda, 26.03.2008.

Jelena Kostanić Tošić poražena je u prvom kolu 50 000 $ dolara vrijednog ITF turnira u talijanskoj Latini, a Ana Vrljić je ušla u drugo kolo Jerseya.

Naša najbolja tenisačica, Jelena Kostanić Tošić, postavljena za sedmu nositeljicu, poražena je od Kathrin Woerle, 179. tenisačice svijeta. Unatoč uvjerljivo dobivenom prvom setu sa 6:1, Kostanić Tošić nije nastavila jednakim tempom. Drugi set je, ne baš lako, pripao Njemici koja pak u trećem setu nije imala većih problema protiv naše tenisačice te se plasirala u drugo kolo Latine.

Ana Vrljić je svoj povratak među tristo najboljih tenisačica svijeta proslavila pobjedom protiv osme nositeljice, Sarah Borwell. Prvi set je otišao našoj tenisačici, a Borwell se u igru vratila u drugom setu. O prolasku je tako odlučivao treći u kojem je bolja bila Vrljić. U drugom kolu Jerseya igrat će protiv Renee Reinhard (556.).

Na turniru u Jerseyu nastupila je i Ana Savić koja je glatko u dva seta poražena od Ivete Gerlove, a poražena je i Marija Abramović u Hammodu. Abramović je pružila dostojan otpor šestoj nositeljici, Raquel Kops-Jones, ali je nažalost, nakon trećeg seta, ostala bez prolaska u drugo kolo.

U belgijskom Tessenderlu igrala je Jasmina Tinjić, ali je nakon dobivenog prvog seta sa 6:2, drugi izgubila i na kraju predala meč Olgi Brozdi.

ITF Latina, 50 000 $, 1. kolo: Woerle (Njemačka) – Kostanić Tošić (Hrvatska, 7) 1:6, 7:5, 6:3

ITF Hammond, 25 000 $, 1. kolo:Kops-Jones (SAD, 6) – Abramović (Hrvatska) 6:0, 2:6, 6:1

ITF Jersey, 25 00 $, 1. kolo: Vrljić (Hrvatska) – Borwell (Velika Britanija, 8) 6:2, 5:7, 6:4; Gerlova (Češka) – Savić (Hrvatska) 6:4, 6:4

ITF Tessenderlo, 25 000 $, 1. kolo: Brozda (Poljska) – Tinjić (Hrvatska) 2:6, 7:5, 4:2-predaja

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!