Rukomet

Očekivano Zagreb CO i Nexe

Zvonimir Šimunović • četvrtak, 27.03.2008.

Odigrane su i druge dvije utakmice četvrtfinala Hrvatskoga kupa za rukometaše. Status favorita opravdali su Zagrepčani protiv Karlovca i Našičani protiv Zameta te su se tako pridružili već ranijim polufinalistima, Poreču i Perutnini...

Zagreb je s na kraju uvjerljivih 40:30 došao do pobjede na domaćem terenu, ali nije bilo tako lagano kako se čini. Naime u utakmici bez jakih obrana, Karlovčani su predvođeni odličnim Nikolom Đonom (8 pogodaka u prvom dijelu, 13 ukupno) u prvih 30 minuta zadavali dosta muke momčadi Line Červara. Imali su stalnu prednost gol-dva, da bi hrvatski prvak do poluvremena uhvatio priključak (17:17).

Stvari su na svoje mjesto posložene početkom drugog dijela kada Zagreb radi seriju 6:1. U napadu su proradili Lazarov i Duvnjak (po šest pogodaka), počeo je braniti Jerković (9 obrana) i u jednom trenutku prednost je bila i plus 12 (36:24). Uz spomenute, kod Zagreba Vukić je zabio sedam pogodaka, a u gostujućim redovima, uz Đonu se iskazao Benković sa četiri.

Utakmicu u Našicama bolje je otvorila mlada momčad Zameta (vodstvo 3:6). No, Nexe (trećeplasirana momčad prvenstva) ubrzo hvata konce igre i nizom od 7:1 preuzima kontrolu utakmice. Do poluvremena su održavali prednost (16:13), da bi u nastavku odličnom igrom došli i do deset golova prednosti (34:24). Opuštanje koje je uslijedilo nije ugrozilo pobjedu domaćina i plasman na završnicu kupa. Kod Nexea Kasak 10 pogodaka, a Rajković 17 obrana, dok je Riječane predvodio sjajni vratar Pešić s 20 obrana, a pridružio mu se i Hrvatin s devet pogodaka.

Hrvatski rukometni kup (m), četvrtfinale:

Zagreb CO – Karlovac 40:30 (17:17), Nexe – Zamet 35:31 (16:13).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!