Košarka

Aco: "Ništa osim naslova"

Ivor Krapac • srijeda, 02.04.2008.

Nakon prošlogodišnje Cibonine titule u uzbudljivom finalu doigravanja, kolo sreće u hrvatskoj košarci ove se sezone okreće u korist glavnog suparnika. Zadrani su u regionalnoj ligi, pa i u Europi pokazali puno više od Cibosa, a trenutnu prednost potvrdili su u izravnom susretu na startu Lige za prvaka. Dovoljan povod da Aco Petrović jasno istakne kakve su im ambicije...

"Mislim da ne postoji osoba u ovoj dvorani koja se ne bi složila da je naša pobjeda zaslužena", govorio je Zadrov trener pred novinarima nakon, kako je kazao, uvijek slatke pobjede: "Imali smo nekoliko prilika prelomiti utakmicu na našu stranu, možda otići i do 20-ak razlike, no nismo ih iskoristili, na neki način smo pomogli Ciboni da se vrati, što je u njenoj dvorani uvijek opasno. Igrali smo se s vatrom, no ovog puta se nismo opekli."

"U posljednje vrijeme smo odigrali dosta produžetaka, to nam je dalo mirnoću da dovršimo ovu utakmicu", nastavio je Aco, pa vratio misli prema početku susreta, kad su njegovu momčad poremetile tri rane osobne pogreške Coreyja Brewera: "Upravo zbog njegovih problema postavili smo zonu tako rano u utakmici, trebali smo sačuvati Coreyja kontakata u obrani."

"Pokazali smo da je Zadar glavni favorit ovog prvenstva i ništa osim naslova nas ne zanima", zaključio je Petrović, dodajući i riječ-dvije o sastavu koji mu je na raspolaganju: "Preferiramo igru s dosta picka, teško je to pročitati, a imamo igrače poput Brewera, Baraća, Johnsona kojima takva igra jako odgovara. Koliko smo neugodni pokazuje to što nijedna srpska momčad nije željela da Final Four NLB lige bude u Zadru."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Ivan Sunara progutao je još jednu neugodno gorku pilulu nakon prošlotjednog ispadanja protiv Partizana u četvrtfinalu regionalne lige. Za instituciju kakva je Cibona neobično zvuči, ali tako danas stoje stvari - porazi su već postali svakodnevica, a bilo ih je i protiv manje kvalitetnih momčadi od Zadra.

"Imali smo problema s igračima u vanjskoj liniji, to nije bilo lako nadoknaditi", komentirao je trener Cibosa, misleći prvenstveno na izostanak Damira Mulaomerovića, ali i uz podsjećanje da nije bilo ni mladog Filipa Krušlina: "U prvom poluvremenu smo bili dosta pasivni, Zadar je to koristio, dok smo u nastavku pojačali agresivnost i uspjeli se vratiti. U produžetku je Zadar iskoristio prednost u iskustvu svojih vanjskih igrača, zasluženo su pobijedili."

"Došao sam ovdje pošteno obaviti posao, tako je od prvog dana i nevezano hoću li ovdje ostati kratko ili deset godina", dodao je Sunara, rekavši da nije nezadovoljan angažmanom vlastitih igrača, pa ni Coreyja Williamsa, kojeg je u ovoj utakmici koristio samo 13 minuta. Kako je Williams odigrao, prvenstveno griješeći u obrani, ove srijede više nije ni zaslužio: "Mislim da nema potrebe pojedinačno secirati igrače, taktički razlozi presudili su što sam Williamsa često vadio iz igre i držao na klupi. No, on će nam zasigurno trebati u nastavku sezone."

Što se tiče ambicija momčadi, Cibonin trener kaže da su iste kao i zadarske - uzeti naslov: "Zašto ne bismo mogli odgovoriti Zadru? Ovo je težak poraz za nas, ali liga je duga, ima vremena... Jedino se nadam da će pehovi s ozljedama prestati, ako budemo na okupu i damo svoj maksimum kako smo danas napravili u drugom poluvremenu, možemo se nositi s bilo kojim suparnikom."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!