Rukomet

U finalu Trešnjevka i Podravka

Zvonimir Šimunović • petak, 11.04.2008.

U dvorani Sutinska vrela u Zagrebu rukometašice igraju završnicu Hrvatskog kupa. I dok je finale očekivano izborila Podravka pobjedom nad Arenom, za prvi trofej sezone borit će se i Trešnjevka, organizator turnira, koja je u uzbudljivoj utakmici bila bolja od Trogira...

Trogiranke su bile na pragu pobjede nad trećeplasiranom ekipom prvenstva u prvoj polufinalnoj utakmici, ali nisu uspjele vrlo dobru igru iz prvoga dijela ponoviti i u nastavku pa su igračice Trešnjevke na kraju došle do velikog slavlja. Rukometašice Trogira puno su bolje otvorile susret i već nakon sedam minuta vodile su 1:5. Vodstvo su uspješno držale sve do zadnjih deset minuta prvog poluvremena kada Trešnjevka predvođena Ninom Jukopilom (ukupno 11 pogodaka) prvi put u utakmici preuzima vodstvo. Ipak, na odmor se odlazi s prednošću Trogira 13:14.

Prvu veću razliku u nastavku radi Trešnjevka kada dolazi do 19:16, ali Trogiranke uzvraćaju serijom 4:0 pa utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu. U zadnje tri minute uz vrlo dobru obranu te golovima Gotal i Jukopile igračice Ilije Puljevića lome susret i odlaze na nedostižnih 28:24. U tim trenucima nekoliko sumnjivih odluka sudačkog para Ladić-Mraz otišlo je na stranu Trešnjevke pa su "gošće" na kraju imale velikih povika prema "ljudima u crnom". Do kraja susreta Trogiranke su s dva pogotka najbolje igračice Ivane Petković (12 pogodaka) tek uspjele ublažiti poraz.

Podravka je uvjerljivom igrom od samoga početka pokazala da rukometašice iz Pule nemaju ni minimalne šanse za eventualno iznenađenje. Na odmoru su Koprivničanke već imale sedam pogodaka prednosti, a još boljom igrom u nastavku, pogotovo u napadu, s plus 19 stigle su do prilike da i po 14. put osvoje naslov pobjednica Hrvatskog kupa. U izjednačenoj pobjedničkoj ekipi najefikasnije su bile Kožnjak, Palčić i Gaće s po pet pogodaka, dok je Arenu predvodila Kiridžić sa sedam.

Finale se igra u subotu u 17 sati.

Hrvatski rukometni kup (ž), polufinale:

Podravka – Arena 41:22 (19:12), Trešnjevka – Trogir 28:26 (13:14).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!