Rukomet

Očekivani trofej za Podravku

Zvonimir Šimunović • subota, 12.04.2008.

Rukometašice Podravka Vegete po 14. su puta osvojile Hrvatski kup. U finalnom ogledu protiv domaćina turnira Trešnjevke, Koprivničanke su bez većih problema došle do pobjede 33:23 te su još jednom pokazale da im u Hrvatskoj teško netko može parirati.

Da ništa neće biti od eventualnog iznenađenja vidjelo se već nakon osam minuta kada je Podravka povela 4:1. Nastavljajući prije svega s odličnom obranom, te predvođene sjajnom Ivanom Jelčić (10 obrana u prvih 30 minuta) i raznovrsnošću u napadu, deset minuta prije kraja prvog dijela ekipa Zdravka Zovka dolazi do 10:3.

Slika 3 od 3.
Foto: Kristijan Komarica

Trešnjevka se budi tek krajem prvog poluvremena (prvi gol inače najbolje igračice Nine Jukopile tek u 21. minuti iz osmog pokušaja), ali jedino što je do odmora uspjela napraviti je spriječiti Podravku u stvaranju još veće prednosti (9:17).

Slika 1 od 1.
Foto: Kristijan Komarica

U drugom dijelu Trešnjevčanke su dale sve od sebe ne bi li barem smanjile prednost, ali to im nije pošlo za rukom unatoč tome što je Zovko na drugoj strani pružio priliku svim igračicama koje je imao na raspolaganju. Posebno se istaknula 18- godišnja vratarka Marta Žderić koja je dobila priliku umjesto Jelčić i skupila 13 obrana do kraja utakmice. Zanimljivo da je jedna od rijetkih koja ju je uspjela savladati bila njena kolegica s druge strane Majer.

Slika 2 od 2.
Foto: Kristijan Komarica

U 43. minuti Podravka je imala deset golova prednosti (25:15), a ista je razlika ostala i do kraja utakmice. Najefikasnija je u pobjedničkoj ekipi bila Horvat s pet pogodaka. Kod Trešnjevke Jukopila, Bašić i Gotal po četiri pogotka. Najbolje pojedinke u ovoj utakmici Horvat i Žderić proglašene su i za najbolju igračicu, odnosno vratarku završnice Kupa.

Hrvatski rukometni kup (ž), finale: Trešnjevka – Podravka Vegeta 23:33 (9:17).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!