Ostali sportovi

Thunderi poraženi na otvaranju sezone

Zvonimir Šimunović • subota, 12.04.2008.

U prvoj utakmici u CEFL ligi momčad Zagreb Thundera doživjela je poraz na domaćem terenu od Ljubljana Silverhawksa. Slovenci su na igralištu Radnika u Velikoj Gorici bili bolji 26:7...

Iako su prijašnji prijateljski dvoboji protiv momčadi iz Ljubljane Thunderima davali nadu da bi u prvom nastupu u jednom službenom natjecanju mogli doći i do pobjede, kvaliteta Silverhawksa, ozljeda dodavača Alena Keranovića sredinom druge četvrtine te ipak neiskustvo Zagrepčana u igranju natjecateljskih utakmica bili su ključni elementi na otvaranju srednjoeuropske lige američkog nogometa.

Ljubljančani su bolje otvorili susret i poveli 7:0 nakon TD-a Luke Potočnjaka probijanjem za 24 yarde. No, njihovo slavlje trajalo je samo nekoliko trenutaka jer je najboljim potezom na utakmici Nikola Crnković vratio gostujući kick-off za TD od 89 yardi te je nakon uspješnog pretvaranja Marka Tošića rezultat bio izjednačen. Nakon toga, Thunderi su zagospodarili terenom, obrana je uspješno zaustavljala pokušaje Silverhawksa, a Keranović je prevodio napad svoje momčadi. No, sredinom druge četvrtine u situaciji kada su Thunderi bili na 12 yardi u polju protivnika Keranović (do tada 17 yardi dodavanja i 30 probijanja) je nakon jednog dvoboja ostao ležati na terenu, ozlijedio je mišić, što je bio kraj njegovog nastupa.

U istom napadu Zagreb nije uspio realizirati pokušaj za field goal, a u sljedećem posjedu nakon dodavanja Ryana Rodgersa za 21 yard, Rok Štamcar postiže TD i uz uspješno pretvaranje gosti su vodili 14:7. Isti igrač u novom je napadu domaće momčadi presjekao dodavanje Luke Alaupovića, pretrčao 50 yardi i svojim drugim TD-om odveo Ljubljana Silverhawkse na odmor s vodstvom 20:7 (neuspješno pretvaranje).

Ni u drugom dijelu Thunderi nisu uspjeli napadački opasnije zaprijetiti slovenskoj momčadi, a nakon još jednog sjajnog dodavanja Rodgersa konačan rezultat postigao je Rep (opet neuspješno pretvaranje). Uz Rodgersa (2 TD dodavanja) i Štamcara, kod pobjednika se istaknuo i Rok Milek s 99 yardi probijanja.

Drugi nastup u CEFL ligi Zagreb Thunder ima 19. travnja u Beogradu protiv aktualnih prvaka CEFL-a, domaćih Vukova.

CEFL liga, 1. kolo: Zagreb Thunder – Ljubljana Silverhawks 7:26.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!