Nogomet

Zagreb u borbi za četvrto mjesto

Ivana Strahija, Mihaela Bradovski • srijeda, 16.04.2008.

Tek treću domaću utakmicu ovoga proljeća odigrat će danas nogometaši Miroslava Blaževića. Nakon što su uvjerljivo slavili protiv Cibalije i uzeli bod Dinamu u goste im stiže posljednje Međimurje. Čakovcani pak dolaze sa nazivom budućeg drugoligaša, ali i nakon dobrih igara protiv Hajduka i Dinama...

U Kranjčevićevoj i dalje ne odustaju od europskih snova. Dok su šanse kroz Kup poprilično smanjene Intertoto se može dohvatiti sa četvrtog mjesta, a upravo je borbu za tu poziciju jučer najavio trener momčadi iz Ulice pjesnika navodeći pobjede protiv Međimurja i Osijeka ključnima u tom pothvatu.

Prva na redu današnja je utakmica sa gostima iz Čakovca. Blažević je ponovno imao određenih problema oko sastavljanja prve jedanaestorice. Za susret ne može računati na kartoniranog Grgića, a ozlijeđeni Mujdža svoje će mjesto naći na klupi za pričuve. Na njegovu će pozociju stoper Tomislav Labudović čije će mjesto u obrambenom redu zauzeti sve bolji Josip Mikulić.

Jedina dvojba ostaje oko drugoga napadača. Izostankom Grgića pojavilo se pitanje koga staviti u špicu uz Senijada Ibričića, a Blažević na raspolaganju ima tek rekovalescenta Josipa Jurendića i veznog Miroslava Pejića. Jurendić nakon ozljede iza sebe ima tek nekoliko treninga sa suigračima pa neće začuditi ako se Ćiro ipak odluči za Pejića koji ovoga proljeća nije razočarao niti na jednoj od pet pozicija na kojima je igrao.

Ostatak momčadi neće doživjeti promjene što znači da će na vratima stajati kapetan Dragan Stojkić, u obrani će uz Mikulića zaigrati Safet Nadarević i Vedran Ivanković. Ulogu zadnjeg veznog i u ovome će susretu preuzeti Marko Kartelo dok će u samoj središnjici ponovno biti Mario Brkljača i Ivan Parlov. Mario Čutura zauzet će svoju standardnu poziciju lijevog bočnog.

U Zagreb Čakovčani odlaze s nadom da će ponoviti drugo poluvrijeme protiv Dinama. U tih su se 45 minuta igrači NK Međimurja postavili kao potpuno jednaki hrvatskom prvaku i do posljednjeg trenutka Zagrepčane držali u napetosti.

Trener Miljenko Dovečer zasigurno će zamijeniti neke stvari koje nisu dobro funkcionirale na terenu, poput desne strane s Jarićem i Georgijevskim, a najavio je i "čuvanje" igrača za subotu i susret protiv Šibenika u Čakovcu. K tome, zbog ozljede neće igrati Kolić, dok je Prijić još jedno kolo van terena.

"Zagreb, kao i sve utakmice do kraja koristit ćemo kao pripremu za iduće prvenstvo. Zagrepčani još uvijek nisu s obje noge u sigurnoj zoni, pa mislim da će biti maksimalno mobilizirani. Oni su ekipa s kojom se uvijek nadigravamo, mnogo smo puta tamo bili jako blizu pobjede", rekao je u najavi susreta Miljenko Dovečer.

S tom se konstatacijom složio i Krunoslav Bratković, najstandardniji igrač čakovečkog prvoligaša: "Na nama je da pomrsimo račune svima koji su nas da tako kažem doveli u ovu situaciju i natjeramo ih da se bore za svoje pozicije."

U posljednjih nekoliko susreta ovih dvaju suparnika nešto uspješniji bili su nogometaši Zagreba. U prvome su kolu Pjesnici u gostima svladali Čakovčane rezultatom 3:0 dok je susret u Kranjčevićevoj završio bez pobjednika (1:1). Istim je rezultatom završila i treća utakmica ovih momčado prošle sezone. U drugome su susretu "bijeli" upisali uvjerljivu pobjedu (4:0) dok je Međimurje posljednji puta slavilo krajem 2006. godine kada su na svome terenu svladali Zagrebaše rezultatom 2:0.

Utakmica izmeđju sedmoplasiranog Zagreba i posljednjeg Međimurja na rasporedu je u 16.30., a pravdu će dijeliti Goran Proleta iz Opuzena.

Zagreb: Stojkić - Mikulić, Nadarević, Ivanković - Kartelo - Labudović, Brkljača, Parlov, Čutura - Ibričić, Jurendić

Međimurje: Čonkaš – Georgijevski, Zurak, Bratković, Krišto – Lima, Darmopil, Milardović – Babić, Eliomar, Ratković

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!