Košarka

Kalpić: "Plaćamo danak neiskustvu"

Ivana Jurica • četvrtak, 17.04.2008.

Na press konferenciji poslije ogleda Šibenika i Zagreba u kojem su gosti stigli do pobjede, osim dvojice trenera, pojavio se i kapetan mlade šibenske momčadi Luka Drezga koji je razloge poraza vidio u crnim rupama u koje njegova momčad upada …

Svoje viđenje utakmice prvi je iznio kapetan Šibenčana: "Neloše smo otvorili utakmicu, iako je obrana bila dosta mekana. Dobro smo se držali na četiri-pet razlike 15-ak minuta, sve do pet minuta prije kraja druge četvrtine kad smo upali u jednu crnu rupu gdje smo pet lopti poklonili Zagrebašima a oni su otišli u kontre, te s pet razlike otišli na plus 15 u samo nekoliko minuta do poluvremena. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, digli smo agresivnost u obrani, došli smo na devet razlike, ali nismo imali snage za neki veći preokret. Treba i dalje nastaviti čvrsto i jako raditi i da nam ovo drugo poluvrijeme bude vodilja."

Slika 1 od 2.
Foto: Ivana Jurica

Gostujući trener Željko Pavličević bio je zadovoljan ostvarenom pobjedom, a nije zaboravio ni pohvaliti šibensku momčad: "Izuzetno sam zadovoljan ovom pobjedom i moram reći da je ovo utakmica u kojoj sam imao najveći respekt. Ja sam gledao Šibenik protiv Cedevite u Zagrebu, kao i još neke utakmice. Moram još jednom reći da je Šibenik napravio jednu krasnu mladu ekipu, s trojicom ekstra vrijednosti, budućnosti hrvatske košarke."

O samoj utakmici je rekao: "Mi smo bili bolji u ovoj utakmici, u skoro svim segmentima. To je logično, mi smo imali veći broj jačih utakmica i danas smo ušli s čvrstom obranom. Jer da smo išli trčati mi ne bi dobili ovu utakmicu. Tu je Šibenik bio jači, jer imaju dva igrača (Vrkić, Drezga) koji su iz kretanja vrlo brzi. Ono što me danas veseli je da je Zadravec odigrao krasnu utakmicu i bio važan faktor naše pobjede, plus Jakov Vladović."

Slika 2 od 3.
Foto: Ivana Jurica

Trener Narančastih Zoran Kalpić razloge poraza vidi u sljedećem: "Naš je križ gubljenje utakmica u crnim rupama, danas je to bila druga četvrtina, protiv Cedevite zadnjih pet minuta. Plaćamo danak neiskustvu, ali i nedostatku igrača u rotaciji. Mi nemamo adekvatne zamjene za igrače koji su na poziciji dva, tri i četiri. Onog momenta kad mijenjamo padamo u ritmu igre i u tempu. Ono što se nama dešava je preveliki respekt prema protivniku, jer nikako drugačije ja to ne mogu objasniti. Jer imamo odličan trening, sve frca od agresivnosti i svega, a kad dođemo na utakmicu jednostavno toga nema, padnemo i prospemo, u jednu ili dvije minute sve. Danas nisam mogao ni reagirati jer sam dva time-outa iskoristio da ih vratim, treći nažalost nemam."

No, bez obzira na sve poraze igranje utakmica s najboljim hrvatskim klubovima za mlade je šibenski sastav veliki dobitak i velika škola za budućnost što je u završnoj riječi potvrdio i sam Kalpić: "Liga za prvaka nama je nagrada."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!