Ostali sportovi

Težak poraz kao škola

Zvonimir Šimunović • nedjelja, 20.04.2008.

U drugom kolu CEFL lige momčad Zagreb Thundera uvjerljivo je poražena na gostovanju u Beogradu. Domaći Vukovi, aktualni prvaci lige, bili su bolji 77:3...

U svom drugom nastupu u ovogodišnjoj Srednjoeuropskoj ligi američkog nogometa, Thunderi su očekivano poraženi na najtežem iskušenju. Gostovanje u Beogradu prošlo je bez većih problema u dolasku zagrebačke momčadi i organizaciji same utakmice. Tek verbalna vrijeđanja (najviše za vrijeme intoniranja hrvatske himne), ali sve u svemu bez težih incidenata za vrijeme i poslije utakmice.

Nakon što je u prvom kolu u utakmici protiv Ljubljana Silverhawksa teško ozlijeđen prvi dodavač Thundera Alen Keranović (za njega je sezona gotova), u ovoj utakmici najodgovornije mjesto u momčadi zauzeo je Damir Župan. On se u početku nije dobro snašao te su Vukovi presjekli njegovo prvo dodavanje, a nakon nešto više od minute domaći su postigli i svoj prvi TD. Tako je od samoga početka utakmica ušla u jednosmjernu ulicu, a Beograđani su na poluvremenu imali prednost od 42:0.

I u nastavku, srpska je momčad pokazala da je u ovom trenutku daleko kvalitetnija na svim pozicijama, no Thunderima se silan trud isplatio da ne ostanu na nuli. Nakon što su povezali nekoliko dobrih napadačkih akcija, a domaći su zbog pregrube igre zaslužili kaznene yarde, Marko Tošić je postigao field goal s 50 yardi. Vukovi su do kraja utakmice postigli ukupno 11 TD-a i potvrdili da su i ove sezone veliki favoriti za obranu naslova.

Glavni trener Zagreb Thundera Siniša Štefanović bio je realan u ocjeni utakmice za Javno.hr.: "Ovo je za nas bila škola i najvažnije je da smo prošli bez ozljeda. Rezultat je mogao biti i bolji da smo imali manje početničkih pogrešaka i to je ono što moramo ispraviti za gostovanje u Budimpešti. Pred nama je još puno posla ako želimo biti ravnopravniji s momčadima u ovoj ligi."

Treću utakmicu Thunderi igraju u Budimpešti protiv Cowboysa 3. svibnja.

CEFL liga, 2. kolo: Beograd Vukovi – Zagreb Thunder 77:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!